{:ro}POEZIE: MULȚI ÎN PUȘCĂRIE TE AȘTEAPTĂ!{:}{:en}POETRY: MANY IN PRISON ARE WAITING FOR YOU!{:}{:es}POESÍA: ¡MUCHOS EN LA PRISIÓN SE ESPERAN PARA USTED!{:}

M-am gândit mult dacă să scriu această scrisorică. Zic „scrisorică” pentru că este mai scurtă ca și text față de cele care le-am trimis până acum. Spun că m-am gândit mult pentru că ce urmează să aștern în această scrisoare este ceva inedit pe de o parte, iar pe de altă parte este ceva ce nu m-ar fi caracterizat pe mine niciodată.

Este vorba de o poezie scrisă de mine în seara de Revelion, 31 Decembrie 2015. Nu am scris-o singur ci împreună cu Cel ce mă susține, mă iubește și mă călăuzește în tot ceea ce fac.

În acea seară, pe la orele 22:00, după ce am terminat de scris în jurnal câteva cuvinte despre anul care tocmai se încheia, am simțit un îndemn puternic să scriu câteva versuri, și am zis în inima mea: „Doamne Iisuse Hristoase, vino te rog să scriem împreună.” De fiecare dată când scriu către cineva, sau pur și simplu scriu în jurnal, mă rog ca Domnul Iisus să mă călăuzească, însă de această dată a fost diferit. Am rugat pe Domnul să fie nu1 (1) doar prezent, ci să scrie împreună cu mine. Ce a ieșit? Sunt versuri dintr-o inimă sinceră ce reflectă realitatea celor din mediul în care trăiesc acum. Am promis să scriu despre minunile pe care le face Dumnezeu după garduri și gratii, aici în penitenciar. Această poezie, cred cu tărie că este o minune a dragostei lui Dumnezeu pentru noi, pentru deținuți.

Faptul că Dumnezeu este și în inimile noastre, a celor închiși este o realitate pentru că, doar  El, Dumnezeu, în iubirea Sa putea face ca aceste versuri să fie scrise de unul ca mine. Știu de ce sunt în stare și de ce nu sunt în stare. Înainte să Îl cunosc pe Dumnezeu așa cum o fac acum, în mod personal, nu eram în stare să pun câteva rânduri la un loc, să iasă o rimă, însă de când mi-a schimbat inima Domnul Iisus mi-a dat mai multe poezii, unele chiar frumoase; lucru cel puțin ciudat pentru mine, care doar lupte am făcut cea mai mare parte a vieții mele, însă când Dumnezeu schimbă inima cuiva, pune în ea nu doar dragoste, bunătate, iubire, ci o și sensibilizează până acolo că poate scrie poezii. Pentru mine este pur și simplu încă o dovadă a dragostei lui Dumnezeu.

Vreau să dedic aceste versuri tuturor acelor care simt cu noi, cu acei din pușcărie, pentru cei care cred în reabilitarea celor care au greșit prin dragostea și bunătatea lui Dumnezeu, celor care atunci când se roagă, ne aduc și pe noi, cei din temniță înaintea Domnului Iisus.

MULȚI ÎN PUȘCĂRIE TE AȘTEAPTĂ!

1. Mulți sunt Doamne-n pușcării
Vinovați peste măsură.
Te așteaptă ca să vii
Toți cu sufletul la gură.

2. Mulți sunt părăsiți Iisuse,
N-au pe nimeni să îi creadă.
Vino Doamne-n pușcării,
Să le fii mamă și tată.

3. Mulți aici nu au speranță
Că-ntr-o zi vor fi afară.
Dă-le Doamne-a Ta iubire,
Pune-n ei nădejde iară.

4. Mulți au inima de piatră,
De necaz și de durere.
Folosește a Ta daltă,
Să cioplești în ei putere.

5. Mulți aici nu vor să creadă
Că există împăcare.
Deschide-le ochii să vadă,
Doamne bun, a Ta iertare.

6. Mulți sunt cei fără o casă
Care stau prin pușcării,
Doamne-atunci când ‘or să iasă,
Să le dai Iisuse o casă și să le faci bucurii.

7. Mulți sunt cei din închisori
Ce nu știu de nici un bine.
Scoate Doamne lucrători
Să Te-aducă-aici pe Tine!

8. Mulți Te vrem Doamne cu noi,
Să ne fii o mângâiere.
Între fiare și noroi
Orișice tâlhar o cere.

9. Mulți, căzând în disperare,
Fără rost și-au pierdut anii,
Se îmbărbătează astăzi
Aflând c-ai iubit tâlharii.

10. Mulți aflând de-a Ta iubire
Își doresc un viitor.
Slujind și făcând doar bine,
Să schimbi Doamne… viața lor.

Sper ca aceste versuri să fie o încurajare pentru mulți în a privi la deținuți, la cei de după gratii, care în cea mai mare măsură sunt vinovați, să se uite la ei ca la niște oameni care au nevoie de atenția, de afecțiunea de ajutorul lor… să nu privească la noi ca la niște oameni fără nici un rost pe această lume, pentru că, vă spun din inimă, că orice om poate fi reabilitat prin dragostea Domnului Iisus Hristos, chiar dacă cea mai mare parte a societății privește cu dispreț către deținuți. Noi, cei care am greșit, primim mângâiere zilnic din mâna Lui. Dumnezeu ne iubește și pe noi.

Dumnezeu este singura noastră șansă, fie liberi, fie închiși.

Binecuvântat să fie Numele Său în veci, Amin!

4 gânduri despre „{:ro}POEZIE: MULȚI ÎN PUȘCĂRIE TE AȘTEAPTĂ!{:}{:en}POETRY: MANY IN PRISON ARE WAITING FOR YOU!{:}{:es}POESÍA: ¡MUCHOS EN LA PRISIÓN SE ESPERAN PARA USTED!{:}

  1. frumoasa poezie..scrisa din suflet! ma bucur ca am dat peste blogul tau..ma rog ca Dumnezeu sa te intareasca si sa-ti dea putere,acolo unde esti..sa fii o lumina pentru cei din jurul tau..si o marturie pentru ei..si Domnul sa iti asculte rugaciunile si sa ii faca pe cei din jurul tau ,frati cu tine in Hristos,ca astfel,la sfarsit sa te poti bucura de rodul adus lui Dumnezeu..fii binecuvantat!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s