{:ro}Susțin familia tradițională{:}{:en}I support the traditional family{:}{:es}Apoyo a la familia tradicional{:}

Susțin căsătoria doar între un bărbat și o femeie

Când 3 milioane de oameni semnează o petiție, cu siguranță, este de luat în seamă. Măprofamilie refer aici la acea petiție semnată de români pentru modificarea Constituției cu privire la căsătorie. O prezentatoare TV spunea ieri (2.01.2017) într-o emisiune că a schimba Constituția pentru a spune clar: familia = bărbat și femeie, ar duce România înapoi în Evul Mediu.

Părerile românilor sunt destul de clar conturate. Cultele creștine au demarat și susținut acea strângere de semnături. S-au unit poate pentru prima oară în a încerca să facă front comun împotriva unui afront adus la adresa lui Dumnezeu.

Unii dintre liderii țării au catalogat acea petiție drept un gest de fanatism religios. Aș vrea ca toți acei urmași ai lui Hristos care au semnat petiția cu pricina să nu fie dezamăgiți, nici să nu lase garda jos. Despre Însuși Domnul și Mântuitorul nostru, cei din vremea Lui au spus la fel: „Vorbirea aceasta este prea de tot: cine poate să o sufere?” Ioan 6:60 

Învățătura care ne-a lăsat-o Domnul Iisus Hristos în Sfânta Scriptură este dătătoare de viață, de pace, de bucurie, de înțelepciune. Este o învățătură aparte care ne învață să iubim și să acceptăm până și pe cel mai rău dintre noi. Există însă o diferență între a accepta pe păcătos și a accepta păcatul pe care acesta îl săvârșește. Domnul Iisus Hristos a făcut clar diferența. Într-adevăr, El a stat cu păcătoșii, vameșii și femeile ușoare la masă, a intrat în casele lor, le-a vorbit. Însă nu găsim nicăieri în Scriptură scris că a trecut cu vederea faptele lor rele sau că le-a acceptat păcatul de dragul lor.

Este știut faptul că Cuvântul lui Dumnezeu numește relația intimă dintre un bărbat și un alt bărbat drept „lucruri scârboase” (Romani 1:27). Care este responsabilitatea noastră a creștinilor, a celor care de dragul Domnului Iisus Hristos nu putem sta cu mâinile în sân și să așteptăm ca ”lucrurile scârboase” să fie legiferate și să devină normalitate?

Au fost, la un moment dat, două mitinguri în București: unul pro familie iar celălalt pro minorități sexuale. Știți cum s-au văzut la televizor aceste mitinguri? Mitingul pro minorități sexuale ne-a fost prezentat ca și cum ar fi militat pentru ceva nobil, pe când cei adunați pentru a susține familia au fost prezentați de către televiziuni ca un grup de fanatici religioși care sunt puși pe scandal și ceartă.

Cred totuși că cei care susțin familia, așa cum a fost ea instituită de Dumnezeu, au greșit în câteva rânduri prin modul lor de exprimare. Ne arătăm dezaprobarea pentru ceea ce fac unii, ne spunem opinia și vestim cât ne ține gura adevărul scris în Sfânta Scriptură, însă toate acestea trebuie făcute cu multă înțelepciune. Dacă vom răspunde într-un mod agresiv, nu vom avea succes în demersurile noastre, pentru că Diavolul asta dorește ca noi creștinii să ne pierdem răbdarea și să răbufnim. Apoi, el – vrăjmașul sufletelor noastre, să arate cu degetul iar prin vocile unora care îl susțin, să zică: „Uite dom’le fanaticii, uite înapoiații. V-am spus noi că sunt din Evul Mediu. Uite cum se comportă. Creștinii iubesc, sunt toleranți. Aceștia nu-s creștini, sunt huligani”. În privința asta, am putea pierde foarte mult.

Acești oameni, concetățeni de-ai noștri, care au înclinații sexuale ce sunt împotriva firii și împotriva lui Dumnezeu, trebuie să știe că noi creștinii îi iubim, îi respectăm și îi tratăm ca pe prietenii noștri. Eu cred că asta ar trebui să fie atitudinea noastră față de acești oameni și nu una de ură și de dușmănie. Ura noastră trebuie îndreptată înspre păcatul pe care ei îl săvârșesc, nu înspre ei ca persoane.

În pușcărie sunt mulți care săvârșesc astfel de ”lucruri scârboase”. Aici sunt numiți ”bulangii” și nu sunt foarte apreciați de către ceilalți deținuți. Când am ajuns după gratii și am văzut ce se-ntâmplă, am zis: ”Doamne, ce să fac? Cum să mă comport cu acești oameni?”. Într-una din zilele în care ajunsesem să am o inimă grea și duhul mâhnit, am strigat către Dumnezeu și am zis: „Doamne, și pentru aceștia ai murit?”, iar răspunsul din partea Domnului Iisus a fost categoric: „DA, și pentru ei și pentru voi; pentru toată omenirea”. Atunci am înțeles că trebuie să le vorbesc și să le spun că Iisus Hristos poate fi și Domnul lor, dacă se opresc din a face lucruri care sunt împotriva lui Dumnezeu.  

Unii oameni au impresia că Iisus Hristos le este Domn și Mântuitor, indiferent cum își trăiesc viața. Așa se întâmplă și cu acești oameni care fac parte din aceste minorități sexuale. Sunt țări unde au format biserici, unde se adună și proclamă Numele lui Dumnezeu. Se înșeală crezând că Duhul lui Dumnezeu, care este sfânt, se coboară acolo. Tocmai pentru că este sfânt, nu va coborî în mijlocul unor oameni care trăiesc împotriva Cuvântului Său.

Este ca și cum hoții s-ar hotărî să facă o biserică a lor fără să se oprească din furat, escrocii să aibă pretenția că Iisus Hristos le este Domn fără să se oprească din a face tot felul de escrocherii. Oamenii ar dori să facă și din mântuire ceva de genul ”las că merge și așa”. NU MERGE, dragilor!  Nu spun eu asta; Sfânta Scriptură o spune. Da, este drept că diavolul a distorsionat adevărul și a mers până într-acolo încât i-a amăgit pe unii, făcându-i să creadă că pot fi mântuiți fără pocăință. Așa ceva nu există. Pocăința nu este un cuvânt inventat de ”pocăiți”, ci este porunca lui Dumnezeu pentru noi toți. În Faptele Apostolilor 17:30, citim: „Dumnezeu nu ține seama de vremurile de neștiință și poruncește acum tuturor oamenilor de pretutindeni să se pocăiască”. Indiferent de culoarea pielii, de origini, de statut social, de religie; indiferent cine suntem și de unde venim, indiferent că te numești Trump, Putin sau Frunză (unul dintre cei mai amărâți deținuți de pe secția unde sunt), nu vei ajunge să îți mântuiești sufletul decât printr-o pocăință sinceră înaintea lui Dumnezeu. Unii vor spune că nu este adevărat ce zic, însă eu scriu doar ceea ce găsesc în Biblie, iar Cuvântul lui Dumnezeu este DA și AMIN!

Pocăința este practic un regret profund față de ce ai trăit și ce ai făcut în trecut și o dorință puternică de a nu mai trece peste Cuvântul lui Dumnezeu. Dacă ai furat, regreți acest lucru și ținându-te strâns de Cuvântul Domnului, cauți să nu mai faci ceea ce ai făcut. Dacă ai escrocat, tâlhărit, păcălit, mințit, curvit, înjurat pe Dumnezeu, etc … și vrei să-ți mântuiești sufletul și să intri într-o relație personală cu Dumnezeu, este musai să regreți profund trecutul și să-l primești pe Iisus Hristos ca Domn și Mântuitor. Dacă viața ta sexuală este împotriva a ceea ce cere Dumnezeu de la noi, trebuie să faci la fel ca hoțul, tâlharul sau curvarul de mai sus… dacă vrei ca sufletul tău să nu piară pe veșnicie.  

Poate cineva va zice: „Cum poți dom’le să bagi la un loc orientarea sexuală diferită de cea normală cu hoția sau tâlhăria?” Chiar dacă prima nu este pedepsită de Codul Penal, este totuși menționată ca fiind rea, nocivă în Cuvântul lui Dumnezeu. Creștinii nu sunt brute, gata să distrugă pe oricine nu gândește la fel ca ei. Iisus Hristos este dragoste. Creștinii fiind urmași ai Lui, sunt la rândul lor, plini de dragoste.  

Așadar, dragi români care ați semnat acea petiție, mai mult decât semnătura dumneavoastră, este nevoie de rugăciunea dumneavoastră. Haideți pe genunchi. Haideți să ne rugăm pentru acești oameni. Unii spun că sunt născuți astfel, adică cu orientarea sexuală diferită. Alții spun că este o boală. Eu zic că Dumnezeu îi poate naște din nou, transformându-i în oameni după voia Lui.     

Știu că ceea ce am scris este un subiect tabu, că mulți nu se încumetă să scrie. Dacă am supărat pe cineva, îmi cer iertare. Acesta nu este un mesaj al urii, ci dimpotrivă unul al dragostei, al Iubirii care mi-a schimbat viața și care cred cu tărie că poate schimba orice viață de pe pământul acesta.  Începând cu aceste zile, pe lista mea de rugăciune se află și această minoritate. Dumnezeu să se îndure de viețile lor astfel încât să-i aducă la mântuire.

Speranța mea este ca petiția celor 3 milioane de români să fie acceptată în curând. Dumnezeu să facă toate lucrurile după voia Sa.

Fiți binecuvântați cu toții!

 

Botoșani / 3.01.2017

3 gânduri despre „{:ro}Susțin familia tradițională{:}{:en}I support the traditional family{:}{:es}Apoyo a la familia tradicional{:}

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s