{:ro}POEZIE: Ce merit să aibă un biet muritor?{:}{:en}POETRY: What merits should have a poor mortal?{:}{:es}POESÍA: ¿Qué méritos debería tener un pobre mortal?{:}

Am stat și am meditat la această ideea legată de cât merit ar putea ghita-ignatavea un om cu privire la mântuirea sufletului său. Dacă suntem mântuiți e prin harul, dragostea și bunătatea lui Dumnezeu care a trimis pe Unicul Său Fiu, pe Domnul Iisus Hristos să plătească pentru vina păcatului nostru. Eu, personal, nu găsesc nici măcar cea mai mică urmă de vreun merit, dragilor eu mulțumesc Domnului Iisus pentru dragostea Sa și pentru faptul că s-a jertfit pentru un păcătos cu toate că nu aș fi meritat atâta bunătate.

Îi mulțumesc lui Dumnezeu prin ceea ce vorbesc aici cu deținuții, prin scrisorile mele către voi, prin poezia pe El mi-o dă la ceva timp, caut să-I mulțumesc pentru tot ceea ce fac și ce sunt.

Am scris această poezie, punând câte un vers sau două la o lună sau o lună și jumătate, de aceea această poezie a durat câteva luni. Nu știu de ce doar câte odată primesc o poezie dintr-o bucată și o scriu ca după dictare în câteva zeci de minute, altă dată durează câteva zile sau luni.  Cred că așa lucrează Dumnezeu, cert este că se merită să Îl lăudăm și să Îl glorificăm prin tot ceea ce facem.

O dragoste așa mare pământul n-a văzut
Să iei tot păcatul ce noi l-am făcut,
Să treci peste vremuri și secole-ntregi,
Dintre munți de mânie și gunoi să ne alegi!

Ce merit să aibă un biet muritor?
Ce merit să aibă un milion?
Miliarde de oameni s-ar aduna,
Nici măcar un merit nu s-ar afla.

Tot meritul este al Tău iubite Iisus,
Nici un om nu ar trebui să țină capul sus!
Cu toții Doamne în cor vrem să Îți mulțumim,
Căci doar prin suferința Ta am fost salvați, din chin!

De ce vă mirați voi ostroave întregi?
Iisus a domnit și va domni în veci!
Pe El l-a trimis Însuși Dumnezeu,
Să poarte păcatul ce ne apăsă din greu.

Haideți să nu ne mai mirăm, să nu ne uimim,
Să credem mai degrabă și să ne pocăim,
Să ne întoarcem cu toții către Dumnezeu,
Să-i spunem într-un glas: Îți mulțumim pentru Fiul Tău!

Botoșani/ 25 februarie 2017

2 gânduri despre „{:ro}POEZIE: Ce merit să aibă un biet muritor?{:}{:en}POETRY: What merits should have a poor mortal?{:}{:es}POESÍA: ¿Qué méritos debería tener un pobre mortal?{:}

  1. Minunata poezie..Dar cit de adevărată. Nimeni nu merita nimic. Dumnezeu nu este dator nimănui doar bunătatea mare pe care o are fata de noi face ca noi azi să putem să-i mulțumim că ne-a iubit atît de mult încît la dat pe Fiul Sau să moară în locul nostru.Eu personal admir ce dar ai primit de la Domnul să compui poezii. Mare har. Fii BINECUVINTAT si fii o lumină în locul în care te-a așezat pentru o vreme.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s