{:ro}M-A VIZITAT UN PRIETEN DRAG!{:}{:en}I was visited by a dear friend{:}{:es}Visité a un querido amigo{:}

În data de 27 Februarie 2017, am avut parte de o mare bucurie. Am fost vizitat la penitenciar de un prieten șighita-ignat-9 frate în Domnul Iisus Hristos, care îmi este foarte drag. Este un om din Marea Britanie, pe nume Tony Anthony. Un om care și-a dedicat viața slujirii lui Dumnezeu. Un om care a făcut sport de performanță, dar a făcut și greșeli în viață și care l-a cunoscut pe Domnul Iisus Hristos într-un loc precum acesta în care mă aflu acum, în penitenciar. Vreau să vă descriu, în câteva cuvinte, cum a lucrat Dumnezeu ca eu să mă întâlnesc cu acest om și cum am căpătat din partea Domnului harul de a sluji împreună cu el pe Mântuitorul nostru drag și scump. 17273765_646181145567458_1103629547_o

În luna Decembrie 2012, mă aflam în arestul IPJ Suceava. Eram acolo de câteva săptămâni. Nu știam ce se va întâmpla cu mine; eram debusolat total. Nu aveam o relație personală cu Domnul Iisus Hristos, însă trăiam niște momente în care simțeam că am nevoie de sprijin. Ceva mai mult decât cel oferit de apropiați sau de avocați.

Într-una din acele zile friguroase, am fost anunțat că a venit la camera de vizită cineva care vrea să se întâlnească cu mine. Am fost scos din celulă și dus la camera de vizită de către gardianul care era în tură în acea zi. Acolo, am avut frumoasa surpriză să îl văd acolo pe fratele Vasile Tofan. Vorbisem cu el și îl așteptam, dar nu știam ziua în care va veni. Mai mult decât atât; afară era o iarnă destul de grea, cu foarte multă zăpadă și mașini blocate pe majoritatea drumurilor naționale. 17238681_646181132234126_811983616_n

Fără să mă aștept, am primit vizita fratelui Vasile Tofan. A fost o vizită bine venită. M-au întărit foarte mult cuvintele lui. Ne-am rugat împreună iar la despărțire mi-a dăruit trei cărți: una cu mărturia lui, pe care o citisem cu câțiva ani în urmă; o cărticică mai mică cu o puternică mărturie a unui frate tare drag mie, Irinel Ștefan, și cartea fratelui Tony Anthony care se numește „Îmblânzirea tigrului”.  

Am citit pe nerăsuflate mărturiile extraordinare ale acestor oameni. Dumnezeu a cercetat inima mea într-un mod cu totul special pe parcursul lecturii mele. Am găsit în aceste cărți lucruri interesante care m-au fascinat de-a dreptul. Ceea ce mi s-a părut însă cel mai interesant era acea stare de pace și bucurie pe care au primit-o, atât Tony Anthony, cât și Vasile Tofan și Irinel Ștefan, după ce și-au predat viețile în mâna Domnului Iisus Hristos. De asemenea, găsim scris acolo despre ceva ce eu aveam mare nevoie în acele momente. Ce-i drept, au trecut multe luni de zile până să primesc și eu cu adevărat pace, liniște și bucurie din mâna Domnului. Însă, citind acele mărturii, mi-au fost de mare ajutor privind decizia mea personală de a-L primi pe Iisus Hristos ca Domn și Mântuitor în anul următor.

Ț17321713_646181125567460_1705780906_nin minte că după ce am terminat de citit cartea fratelui Tony Anthony, mi-am propus ca după ce voi fi eliberat și voi putea călători, să merg până în Anglia să-l cunosc personal pe acest om al lui Dumnezeu. Îmi doream foarte mult să-l cunosc, fiind mișcat de mărturia vieții lui.

Zilele au trecut, a venit momentul când am fost eliberat sub control judiciar și am avut posibilitatea de a circula prin țară. Nu aveam însă permisiunea de a părăsi teritoriul României, așa că nu puteam să pun în practică planul de a-l vizita pe Tony Anthony.

În acea perioadă am făcut legământul cu Domnul iar prezența Lui în viața mea se făcea șimțită. Printre prietenii noi pe care mi i-am făcut în rândul fraților credincioși, a fost și Samy Popovici; un prieten și frate pe care-l iubesc și respect enorm, în special pentru curajul și tăria de caracter de care dă dovadă în lupta cu „țepușul” pe care îl are în trupul său.

Era o după amiază frumoasă de mai a anului 2013. Samy m-a sunat pe când mă plimbam prin Suceava cu mașina și mi-a zis:

– Pacea Domnului Iisus, frate Ghiță!

L-am salutat la rândul meu, apoi mi-a zis:

– Ai auzit de acel campion mondial de Kung-Fu din Anglia care s-a întors la Dumnezeu iar acum vestește Evanghelia? Îl cheamă Tony Anthony. A scris și o carte intitulată „Îmblânzirea tigrului”. ghita-ignat-3

I-am zis că îi citisem cartea cu un an în urmă și că îl cunoșteam doar din ceea ce am citit, însă eram curios să aflu de ce mă întreba Samy de acest om. Am primit și răspunsul:

– Frate Ghiță, diseară acest frate din Anglia va fi prezent și va vorbi în Biserica de la Oastea Domnului din Marginea. Ce zici, mergem să-l auzim?

I-am răspuns că voi fi acolo, cu toate că am fost foarte surprins să aflu că acest mare evanghelist din Marea Britanie va veni tocmai la Marginea. I-am sunat pe Puiu și pe Sorin și împreună ne-am pornit spre Marginea. Odată ajunși, am intrat în biserică și pentru două ore am ascultat mărturia fratelui Tony Anthony și a altui frate din Anglia, pe nume John Lawson care făcuse și el sport de performanță. Eram la începutul relației mele cu Dumnezeu iar mărturiile acelor credincioși erau ca niște picături de miere pentru sufletul meu. Ascultând cum Dumnezeu a schimbat viețile altora, îmi sporea încrederea că va lucra tot așa cu putere și în viața mea.

După slujbă, am făcut cunoștință cu amândoi. Eu vorbesc binișor limba engleză, așa că mi-a fost destul de ușor să comunic cu ei. Având o mașină mai încăpătoare, unul din frații din Marginea m-a rugat să-i duc pe Tony Anthony și John Lawson până la Sucevița, la pensiunea unde erau cazați. Am acceptat cu multă plăcere iar pe drum am avut din nou șansa să vorbesc cu ei. Mi-au povestit despre lucrarea de vestire a Evangheliei pe care o fac în multe țări din lume, în special în penitenciare, dar și în școli, universități, biserici, chiar și pe străzi. Oriunde le deschide Dumnezeu oportunități de a predica Cuvântul Lui. Odată ajunși la pensiunea unde erau cazați, ne-am despărțit, nu înainte de a ne ruga împreună. Ne-am strâns mâinile și ne-am îmbrățișat, rămânând să discutăm pe email.

Fusese o seară în care Dumnezeu îmi vorbise într-un mod diferit decât până atunci. Uitându-mă la acei doi oameni simpli, care călătoresc în toată lumea cu doar un rucsac în spate, spunând fiecărui om despre dragostea lui Dumnezeu, s-a înfiripat în mine gândul că într-o zi voi putea fi și eu un om implicat în lucrarea Domnului. Am crezut atunci și cred și acum, că orice creștin este dator să spună tuturor despre Dumnezeul care i-a mântuit. 

Împreună cu ei la Marginea, era și un frate din Baia Mare, pe nume Victor Oțet. Un oștaș al Domnului Iisus Hristos, dedicat slujirii lui Dumnezeu. De fapt, datorită lui atât Tony Anthony cât și John Lawson ajunseseră la Marginea. Am ținut legătura cu Victor iar când cei doi au revenit în țară după câteva luni, Victor m-a sunat și m-a întrebat dacă nu vreau să mă alătur echipei într-o misiune de vestire a Evangheliei. Nu am stat deloc pe gânduri și după o discuție cu pastorul bisericii unde sunt membru, am plecat în acea misiune. Apoi, au venit altele și altele. Sfârșitul anului 2013, tot anul 2014 și o bucată din 2015, am fost implicat activ în lucrarea la care cred că Dumnezeu ne cheamă pe toți și anume, să ducem vestea bună a mântuirii prin Iisus Hristos.

O parte din aceste drumuri le-am făcut cu Tony Anthony și John Lawson. Traduceam ceea ce aveau de spus și apoi vorbeam și eu. La început, doar câteva minute, apoi ușor, ușor Dumnezeu punea din ce în ce mai multe cuvinte în inima mea pentru a le împărtăși cu cei pe care îi vizitam. Am vizitat o parte bună a închisorilor patriei, școli și biserici. Eram uimit de cum mă folosea Dumnezeu și de câtă nevoie este de lucrători, de oameni implicați, care să pună umărul în lucrarea Domnului Iisus Hristos – „Mare este secerișul, dar puțini sunt lucrătorii” – Matei 9:37

Cred că și astăzi este nevoie de un număr mai mare de credincioși care să se implice în vestirea Evangheliei, în special celor de după gratii.

În cele din urmă, a venit momentul când am fost condamnat și încarcerat într-un penitenciar pentru a-mi ispăși pedeapsa primită. Sunt în pușcărie de aproape 2 ani, însă dorința mea de a sluji lui Dumnezeu nu s-a diminuat; dimpotrivă, a crescut. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru tot ceea ce face aici și, de asemenea, pentru deținuții pe care i-a mântuit în tot acest timp. Dumnezeu a făcut mult mai mult decât mă așteptam. Desigur că ar fi fost foarte greu fără frații din libertate care vin aici regulat să vestească Evanghelia. Ne bucurăm de fiecare dată de prezența lor, așa cum m-am bucurat să îl văd luna trecută pe Tony Anthony și pe fratele Vasile Tofan, care au fost împreună aici unde ne-am adunat vreo 50 de deținuți. Tony Anthony a avut mărturia sa și un mesaj din Biblie. Dumnezeu a cercetat inimile mai multor colegi de-ai mei din penitenciar în acea zi. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru prietenia cu acești oameni. De asemenea, îi mulțumesc Domnului pentru fiecare frate care i-a din timpul lui și îl pune la dispoziția noastră. Dumnezeu să îi binecuvânteze!

3 gânduri despre „{:ro}M-A VIZITAT UN PRIETEN DRAG!{:}{:en}I was visited by a dear friend{:}{:es}Visité a un querido amigo{:}

  1. Cat de frumos le leaga Domnul pe toate! Spunea pastorul Cristi Barbosu ca in lumea spirituala nu exista coincidente, doar providenta. Si asa si cred ca este! Iar tu, ai avut parte de multe providente…

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s