„Balena albastră” văzută din închisoare!

În aceste zile am urmărit la TV o emisiune care s-a dorit a fi una de informare cu privire la pericolul pe care îl reprezintă internetul pentru adolescenți. În special, s-a discutatbalena-albastra-vazuta-din-inchisoare despre un anume joc numit „Balena Albastră”, care a făcut peste 130 de victime în rândul tinerilor de când a fost lansat și până acum. Când spun victime, mă refer la tineri decedați; tineri care și-au provocat singuri moartea, dorind astfel să îndeplinească toate cerințele acelui joc.

Am observat că în spatele jocului era un tânăr rus care intra în direct cu acești tineri spunându-le ce și cum să facă, pregătindu-i ca la final, ultima poruncă să fie aceea de a-și pune capăt zilelor. Astfel, zeci de tineri frumoși, deștepți și cu viitorul înainte, au ales să asculte de un nebun și să își facă felul, lăsând în urma lor durere și lacrimi. Am înțeles că în România, în ultimele cinci zile, 5 adolescenți au fost internați de urgență, viața fiindu-le salvată în ultimul moment, tot din cauza acestui joc satanic.

Fără doar și poate, perioada adolescenței este cea mai critică din viața unui om. Este perioada când, chiar crezi că poți face tot ce vrei și că totul ți se cuvine. Îmi amintesc de prostiile făcute de mine în acea perioadă. Nu voiam să aud nimic din ce îmi spuneau părinții, antrenorul sau dirigintele, cu toate că ei îmi doreau doar binele.

Pe vremea când eram adolescent, nu aveam acces la internet, însă găseam alte năzbâtii de făcut. Acum este cu atât mai periculos pentru tineri, cu cât ei se lasă pierduți și purtați de vraja internetului în tot felul de locuri periculoase.

Fondatorul acestui joc a declarat cu nonșalanță că, făcându-i pe acești tineri să își pună capăt zilelor, de fapt el îi ajută să meargă către o lume mai bună. Tot el a spus că tinerii care petrec cel mai mult timp în fața calculatorului sunt cei care au mințile cele mai accesibile pentru a-i îndoctrina să facă ce le spune întrucât mintea lor este obosită și nu mai judecă corect.

Milioane de tineri din întreaga lume sunt afectați, într-un fel sau altul, de internet prin faptul că petrec timp prea mult în fața calculatorului fără să fie supravegheați de adulți. Se spune că aceasta este era tehnologiei și a internetului și că mare lucru nu mai poate fi făcut; că spre asta se merge, însă eu nu sunt de acord. Internetul ne poate influența într-un mod negativ viața doar dacă noi îi permitem acest lucru. Tehnologia poate ține captivi pe tineri doar dacă ei aleg acest lucru, iar cei maturi nu se implică deloc în a-i ajuta pe tineri să aleagă altceva.

Discutând cu un coleg deținut, care și el este tată a trei copii, i-am spus că din punctul meu de vedere, copiii ar trebui din pruncie educați într-un spirit creștinesc, vorbindu-le despre Dumnezeu și învățându-i încă de mici adevărurile din Scriptură. El mi-a spus: „Ce vrei domn’le , să îi îndoctrinezi de mici, să le speli creierul cu Biblia?” Dacă a le vorbi din Scriptură copiilor și tinerilor nu pare să fie un lucru bun pentru unii, atunci a-i lăsa de capul lor să navigheze liberi pe internet, transformându-i în victime ale acestei lumi virtuale, asta ce este?

Vedeți paradoxul? Dacă spui cuiva să se pocăiască, sare imediat și te acuză că ești fanatic, cu toate că tu îi dorești binele, pentru că Dumnezeu este Binele Suprem. Dacă un dereglat mintal îi spune să își țină respirația sau să sară de pe bloc, li se pare un lucru cool.

Domnul Iisus Hristos ne-a zis: „Lăsați copilașii să vină la Mine și nu-i opriți” – Matei 19:14.

Doriți o alternativă la jocurile sângeroase de pe net, la viața virtuală în care trăiesc majoritatea tinerilor, la pericolul pentru copiii dumneavoastră, care riscă să comită o greșeală de unde să nu mai fie cale de întoarcere, oferiți-le posibilitatea să ajungă la Mântuitorul sufletelor noastre, la Domnul Iisus Hristos. El spune „nu-i opriți!”. Prin simplul fapt că unii dintre noi consideră că a le spune copiilor despre Dumnezeul care i-a creat nu este potrivit, ei îi opresc și efectiv nu îi lasă să aibă o relație personală cu El.

Haideți să vă scriu, pe scurt, ce ar putea să se întâmple cu copiii dumneavoastră dacă veți asculta cuvintele Mântuitorului și îi veți lăsa să meargă la El. Vă scriu din experiență: tot ce este mai bine și mai frumos pe această lume li se va întâmpla copiilor dumneavoastră, dacă îi veți încuraja să se întâlnească cu Domnul Iisus Hristos într-un mod cât mai personal.

Rezultatul greșelilor mele făcute cu ani în urmă, dar plătite acum cu ani de pușcărie, sunt lipsa întâlnirii mele personale cu Domnul Iisus Hristos în anii copilăriei mele. Cred lucrul acesta cu tărie, văzând schimbarea pe care Dumnezeu a făcut-o în viața mea după ce m-am întâlnit cu El.

E posibil ca nimeni să nu ia de bune aceste cuvinte, ele fiind scrise de un deținut într-un penitenciar. Probabil unii vor spune „nu primim noi lecții de la un deținut”. Nici nu trebuie. Eu nu dau lecții, departe de mine gândul acesta. Însă, chiar dacă luați sau nu în serios ceea ce scriu, realitatea rămâne aceeași, una dificilă pentru copiii noștri. În această dimineață, când am venit la club pentru a termina această scrisoare, am auzit la radio de încă doi copii care și-au luat viața din pricina acestui nenorocit de joc, amândoi fiind din România. Ce pierdere, ce dezastru în aceste familii.

Oameni buni, luați în serios realitatea în care trăim; luați în serios faptul că diavolul vrea să vă distrugă atât ca indivizi cât și ca familie. Iar cel mai important, luați în serios faptul că Dumnezeu este gata să ajute această generație de tineri. El doar așteaptă să fie abordat și crezut pe cuvânt. Cred că această situație este un motiv de rugăciune pentru cei care Îl cunosc pe Domnul Iisus Hristos.

3 gânduri despre „„Balena albastră” văzută din închisoare!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s