{:ro}Sărbătorind învierea Domnului Iisus Hristos{:}{:en}Celebrating the resurrection of Jesus Christ{:}{:es}Celebrando la resurrección de Jesucristo{:}

L-am cunoscut pe fratele Termen Remus, un credincios din Dorohoi, acum un an și jumătate. El fiind unul dintre frații care vizitează constant Penitenciarul Botoșani, aducându-ne de fiecare dată vestea bună a împăcării cu Dumnezeu prin Fiul Său, Iisus Hristos.

Am o relație deosebită cu acest om, iar zilele trecute l-am rugat să scrie câteva cuvinte pentru blogul nostru cu privire la sărbătoarea care ne stă înainte.

Mesajul lui este profund și bine accentuat și sper să fie de folos câtor mai mulți!

Simt în fiecare an un amestec ciudat de sentimente atunci când vine Paștele. Amintiri din copilărie contrastează cu ce se întâmplă acum dar, undeva ascunse, lucrurile au rămas la fel. Nevoile mele au rămas aceleași. Mă simt pierdut în mulțimea de oameni care aleargă, planifică, cheltuiesc, își Termen Remuscosmetizează adevăratele trăiri. Dar eu, în realitate nu am certitudini, ce va fi mâine, nu am curajul să intru în cămara gândurilor și a faptelor mele, să fac inventarul, să caut o rețetă pentru viața mea. Viața, ea, care îmi pare câteodată sigură și lungă, și plină de belșug, și care totuși m-a înfrânt de multe ori în cele mai nebănuite momente… când nu mă așteptam.

Deci, vine Paștele! Vine pentru că Dumnezeu, care mă știe încă din pântecele mamei mele, și cunoaște numărul zilelor mele pe pământ, a decis să-mi dea libertatea să hotărăsc ce fac cu viața mea. Și a trimis pe Domnul Iisus… și a venit în forma cea mai accesibilă pentru noi oamenii. Despre Domnul Iisus, mărturisește Scriptura că nu a venit să judece lumea ci a venit să ne dea posibilitatea să alegem. Când a venit Domnul Iisus, a venit Lumina în lume și am avut de ales să stăm în prezența Lui sau să aleg să rămân în întuneric. Mulți au ales  întunericul… fiindcă fapte lor erau rele. Da, am și eu de ales, în aceste zile când se aud slujbe religioase, miroase a tămâie arsă, miroase a cozonaci, auzim de fapte bune făcute de mulți oameni credincioși. Am de ales când toate bisericile au ușile deschise…

Vremuri îmbelșugate, mâncăruri sofisticate biserici tot mai multe… interese diferite… dar eu vreau pace în inimă. Eu vreau să-L simt pe Dumnezeu în inima mea… vreau să se schimbe ceva înlăuntrul meu… și știu că asta poate face doar Dumnezeu.

Până la moartea și învierea Sa, Domnul Iisus a zis: „Veniți la Mine, toți cei trudiți și împovărați…” și simt nevoia să îngenunchez și să-I spun că am venit… că am nevoie de iertarea Lui, vreau să-I spun că știu că a murit pentru că eu am păcătuit și ar fi trebuit să fiu condamnat… vreau să-I spun că am mare nevoie de eliberarea pe care o oferă în dar… vreau să-I spun că vreau să ajung acolo unde este El acum… adică în glorie!

Deci, vine Paștele… Domnul Iisus Hristos a biruit moartea… și eu prin El am intrare slobodă în Împărăția Lui. Domnul Iisus Hristos vorbea în vremea cât a trăit pe pământ că Tatăl întotdeauna Îl ascultă pentru că El întotdeauna face voia Tatălui care l-a trimis. Să fii ascultat când tu ai nevoie de așa ceva este mare binecuvântare! Deci, acum când sărbătorim Paștele din nou, oare cum ar vrea Dumnezeu să-L sărbătorim?           

Termen Remus

3 gânduri despre „{:ro}Sărbătorind învierea Domnului Iisus Hristos{:}{:en}Celebrating the resurrection of Jesus Christ{:}{:es}Celebrando la resurrección de Jesucristo{:}

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s