{:ro}Conduși de Dumnezeu{:}{:en}Guided by God{:}{:es}Guiados por Dios{:}

Numeri 9:17-18: „Când se ridica norul de pe cort, porneau şi copiii lui Israel; şi acolo unde se oprea norul, tăbărau şi copiii lui Israel. Copiii lui Israel porneau după porunca Domnului şi tăbărau după porunca Domnului; tăbărau atâta vreme cât rămânea norul deasupra cortului.”

Acest eveniment se întâmpla în vremea lui Moise (aprox. în jurul anului 1445 î.Hr.), când poporul Israel călătorea prin pustiu înspre Țara Făgăduinței (Canaan). La vremea respectivă, prezența lui Dumnezeu se manifesta într-un stâlp de nor ziua și într-un stâlp de foc, noaptea. Deși era un popor răzvrătit și încăpățânat (vezi Isaia 1:3-4), ei se temeau de Dumnezeu și Îl urmau atunci când El le poruncea. Dar și atunci ca și acum, erau oameni care nu se încredeau pe deplin sau deloc în Dumnezeu. Însă, cei care au crezut cu adevărat în făgăduințele Lui au reușit să pășească în Țara Făgăduinței, țara Canaan.

Raportându-ne la acest eveniment, putem constata că prezentul pe care îl trăim noi astăzi nu este diferit de cel de atunci. Domnul Iisus Hristos ne avertizează în Evanghelia după Matei 6:24 – „Nimeni nu poate sluji la doi stăpâni. Căci sau va urî pe unul și va iubi pe celălalt, sau va ține la unul și va nesocoti pe celălalt. Nu puteți sluji lui Dumnezeu și lui Mamona”. 

Poate că veți spune: „Eu Îl slujesc pe Dumnezeu. Sunt credincios, merg la biserică, fac fapte bune, urăsc pe Satana”.  Poate că ai dreptate. Lăudat să fie Dumnezeu! Dar, te anunț dragul meu că nu este suficient. În 1Ioan 2:15, Cuvântul Domnului spune: „Nu iubiți lumea, nici lucrurile din lume. Dacă iubește cineva lumea, dragostea (prezența) Tatălui nu este în el”.  Dacă ești credincios și îți place să te uiți la alte femei decât soția ta, dacă îți plac distracțiile și bețiile, dacă îți plac certurile și ești invidios pe alții și lista poate continua (vezi Galateni 5:19-21), ești pe un drum greșit. Intenția ta de a fi creștin e bună, dar practica te trage în jos.

Mark Twain spunea: „Oamenii sunt ca luna. Au o parte pe care nu o vede nimeni niciodată”. Privește la inima ta, la gândurile tale, la viața ta privată și vei observa cu ușurință cine este Stăpânul vieții tale și cui îi slujești cu adevărat. Iar dacă în urma analizei tale vei constata că îi slujești lui Satan și nu vrei asta, nu dispera. Este cale de întoarcere.

Roagă-te lui Dumnezeu și cere iertare pentru tot răul pe care l-ai făcut și roagă-L să te ajute să te lași condus de El în drumul către cer. Și vă asigur, dragii mei, că o va face pentru că Fiul Său, Domnul Iisus Hristos a murit pe cruce în locul tău, pentru păcatele tale, ca să fii salvat.

Dacă Îl vei sluji lui Dumnezeu și îl vei lăsa pe El și doar pe El să îți conducă viața, nu vei mai rătăci prin pustiul acestei lumi, ci vei înainta biruitor înspre țara promisă, spre cer. La fel ca în vremea conducătorului Iosua, se pune și astăzi întrebarea: Şi dacă nu găsiţi cu cale să slujiţi Domnului, alegeţi astăzi cui vreţi să slujiţi…” – Iosua 24:15. Aș fi tare bucuros ca răspunsul să fie: …Cât despre mine, eu şi casa mea vom sluji Domnului.”

Dumnezeu să vă ajute la aceasta. Fiți binecuvântați!

Robert Gavriluță

Cine îți conduce ție viața? În mâna cui te lași?

Pentru a fi biruitor în viață, trebuie și este de dorit să ne lăsăm conduși de Dumnezeu!

Texte folosite:  Numeri 9:17-18;  Isaia 1:3-4;  Matei 6:14;  1Ioan 2:15;  1Ioan 2:1;  Iosua 15:14

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s