Despre vrăjitorie!

Am râs copios când un coleg deținut ne-a povestit cum toți banii pe care i-a câștigat ilegal din traficul de țigări s-au dus către o vrăjitoare care i-a promis că, dacă va plăti suficient, va câștiga inima unei domnișoare pe care el o îndrăgea grozav. Și uite așa se uita pe pereți colegul nostru, povestind într-un mod haios care ne făcea pe toți să râdem, dar pe de altă parte se citea o oarecare părere de rău pe chipul său pentru anii pe care îi are de petrecut în pușcărie, fără să se fi ales cu nimic din banii pentru care stă în spatele gratiilor.

Din experiența mea și a altora, banii care vin din infracțiuni vor pleca întotdeauna mai ușor decât au venit. Mirajul lor ține foarte puțin, apoi suferința care vine tot de pe urma lor, ține mai mult și se întinde până acolo încât îți afectează și familia, și pe toți cei dragi. Așadar, colegul meu deținut este doar o altă victimă a diavolului, de care s-a lăsat amăgit de două ori: o dată prin faptul că a crezut că, făcând infracțiuni se va îmbogăți, a doua oară pentru că dorind să aibă ca partener de viață o domnișoară care se dădea greu de cucerit, a apelat la serviciile acelei vrăjitoare.

Deși la prima vedere povestea lui pare amuzantă, dacă te uiți cu băgare de seamă și dacă pui toată această întâmplare în lumina adevărului ce stă scris în Sfânta Scriptură, realizezi că oamenii care apelează la vrăjitorie se expun de unii singuri unor pericole extraordinar de mari.

Primul pericol este acela de a rămâne fără bani, fără agoniseală sau și mai rău, așa cum știm din media că au pățit unele vedete autohtone, poți rămâne chiar și fără casa în care locuiești. Din punctul meu de vedere, acestea sunt lucrurile cele mai puțin grave. Mai greu este faptul că, apelând la vrăjitorie, intri într-un conflict direct cu Dumnezeu, ceea ce nu doresc nimănui și cred că nu există om care să-și dorească lucrul acesta. Dumnezeu ne-a creat și ne iubește și este gata să ajute oricând. Întotdeauna ne dorește binele și vrea să ne vadă mântuiți pe toți – …Domnul nu întârzie în împlinirea făgăduinţei Lui, cum cred unii, ci are o îndelungă răbdare pentru voi şi doreşte ca niciunul să nu piară, ci toţi să vină la pocăinţă…” – 2 Petru 3:9. Însă, conform cu învățătura Sfintelor Scripturi, atunci când noi oamenii apelăm la practici oculte din diferite motive, atunci noi îl dăm la o parte pe Dumnezeu și cerem practic ajutor diavolului, care să nu uităm că este cel mai mare dușman al sufletelor noastre. Desigur că diavolul, fiind un înșelător, îți va oferi „ajutorul”. Însă, îți spun cu toată dragostea și prețuirea, că „ajutorul” său înseamnă „MOARTE”.

Colegul meu îmi spunea că într-adevăr atunci când plătea vrăjitoarea, în ziua următoare lucrurile păreau că se mișcă în direcția dorită de el. Însă, după câteva zile, vrăjitoarea vroia din nou bani. Astfel, situația se schimba în defavoarea lui. M-a întrebat mirat: „Oare acea vrăjitoare din București să fi vorbit cu fata de care eram eu îndrăgostit care era din Botoșani?”. I-am răspuns că nu cred. Atunci, el a întrebat din nou: „Cum crezi dar că totuși, când trimiteam bani vrăjitoarei, acea fată mă contacta și părea că mă place?”. I-am răspuns asftel: „Ai zis bine că părea, pentru că în realitate ea nu te plăcea. Diavolul este un bun amăgitor și pentru că ai apelat la el prin acea vrăjitoare, el ca un iscusit iluzionist ți-a vândut câteva iluzii. Așa cum ai zis și tu, totul părea, însă nu era real. Singurul lucru real era că tu trimiteai sume mari de bani iar diavolul își bătea joc de tine.

Am găsit în cartea biblică „Deuteronom” un text care nu lasă loc de dubii și care condamnă orice fel de vrăjitorie. Vreau să redau aici cuvânt cu cuvânt ceea ce scrie acolo pentru ca cei ce vor citi aceste rânduri să înțeleagă că nu există magie neagră și magie albă și nici un fel de magie, ghicitorie sau vrăjitorie care să placă lui Dumnezeu, și cu atât mai puțin vreo formă de ocultism în care Dumnezeu să se implice.

Să nu fie la tine nimeni care să-şi treacă pe fiul sau pe fiica lui prin foc, nimeni care să aibă meşteşugul de ghicitor, de cititor în stele, de vestitor al viitorului, de vrăjitor, de descântător, nimeni care să întrebe pe cei ce cheamă duhurile sau dau cu ghiocul, nimeni care să întrebe pe morţi. Căci oricine face aceste lucruri este o urâciune înaintea Domnului şi din pricina acestor lucruri va izgoni Domnul, Dumnezeul tău, pe aceste neamuri dinaintea ta” – Deuteronomul 18:10-12

În urma citirii acestor cuvinte, ar trebui ca oricine să înțeleagă faptul că acolo unde este ghicire, vrăjitorie, magie, nu poate exista Dumnezeu. Este adevărat că cine practică aceste lucruri se folosește de Numele Său, pretinzând că în ceea ce fac ei este implicat Dumnezeu. Este fals! Am citit mai sus ceea ce crede El despre ocultism. Așadar, dacă îți trece prin cap să apelezi la cest fel de practici, gândește-te că te pui într-un pericol absolut atât pe tine cât și casa ta.

Am scris aceste rânduri pentru că știu că sunt mulți oameni care caută disperați soluții la problemele lor și că sunt gata în disperarea lor să cadă victime diavolului. Nu vă lăsați înșelați. Rezolvarea sigură a problemelor noastre o poate aduce doar Dumnezeu. Puneți-vă nădejdea în Iisus Hristos care poate ajuta, poate mântui, poate sprijini și face toate acestea cu mare drag pentru cei ce cred în El, fără să le ceară bani, fără să dorească lucrurile noastre materiale, pieritoare.

Dumnezeu este gata oricând să te ajute. Cere-i ajutorul ACUM!

Fiți binecuvântați!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s