Ce semeni… aia culegi!

„Împăratul a poruncit să aducă pe oamenii aceia care pârâseră pe Daniel. Și au fost aruncați în groapa cu lei…” Daniel 6:2

Cuvântul lui Dumnezeu zice: „Nu vă înşelaţi […] Ce seamănă omul, aceea va şi secera.” Galateni 6:7 O, cât de adevărat este Cuvântul acesta! Mă tot învârt prin diferite pușcării de vreo doi ani și jumătate, stau de vorbă cu deținuți, cât și cu gardieni, și văd acest Cuvânt împlinindu-se fără abatere. Cuvântul lui Dumnezeu este DA și AMIN! El se împlinește în viețile tuturor, fie oameni liberi, fie deținuți.

Am întâlnit un gardian care într-un moment de sinceritate a zis: „abia aștept să închei tura, să ajung la bar să-mi înec amarul în ceva alcool…”

I-am zis: „sunteți un om liber, aveți un loc de muncă și un salariu bun, ce vă face să căutați să vă înecați amarul în alcool?”

Mi-a zis că a fost căsătorit, că a avut o soție grozavă, dar care din cauza aventurilor lui amoroase, l-a lăsat și a plecat cu cei doi copii. Cu toate că avea libertatea mult dorită de orice deținut, avea o muncă bună, era sănătos, totuși era un om distrus de propriile acțiuni… distrus de ceea ce a semănat în 15 ani de căsnicie, absolut totul, și mai mult decât atât, totul s-a întors împotriva lui.

După izbăvirea grozavă pe care a dat-o Dumnezeu lui Daniel, care avusese încredere în Izbăvitorul lui, împăratul Dariu a dat o poruncă: cei care pârâseră pe Daniel, împreună cu copiii și soțiile lor, să fie aruncați în groapa cu lei. Cât de reale au fost Cuvintele lui Dumnezeu și în această situație!?! Ce au semănat acei oameni prin dorința lor mișelească de al înlătura pe Daniel dintre ei? Au semănat ură, care de cele mai multe ori se întoarce însutit.

„NU VĂ ÎNȘELAȚI! Ce seamănă omul, aceea va și secera” Galateni 6:7.
După faptă urmează răsplata! Întrebați orice deținut din această lume și vă va zice că așa este. De acest fapt sunt conștienți nu doar deținuții, care în marea lor majoritate au greșit, răsplata în conformitate cu faptele pe care le faci este un lucru dovedit de Biblie, de istorie, de pedepsele celor de după gratii, de dramele și experiențele celor liberi.

În alt loc, Scriptura zice: „Ați arat răul, ați secerat nelegiuirea și ați mâncat rodul minciunii” Osea 10:13.
În ziua judecății lui Dumnezeu, faptele, cuvintele și lucrurile ascunse ale fiecăruia dintre noi vor fi aduse la lumină. Atunci oricine (liber, închis, bogat, sărac, educat, needucat) va vedea că „Dumnezeu nu se lasă să fie batjocorit” și că „ce seamănă omul, aceea va și secera”.

Singura noastră șansă pentru a evita judecata dumnezeiască este ca printr-o pocăință sinceră să ne recunoaștem vina și păcatul înaintea lui Dumnezeu, iar acceptându-L pe Iisus Hristos ca Domn și Mântuitor personal, să putem prin jertfa Sa să fim curățați de vină.

Întrebare de o sută de puncte: „mai este cineva curios de această singură Șansă?”

Personal, am semănat mult timp doar ură, mândrie, fățărnicie, nu este un secret că încă mai secer din cele semănate cu mulți ani în urmă, însă prin Harul nespus de mare a lui Dumnezeu am avut parte de ziua când am realizat că ce fac nu este bine pentru mine, pentru familia mea, pentru sufletul meu. Este numai harul lui Dumnezeu dacă astăzi văd lucrurile atât de diferit, slăvit să fie Numele Său!

De aceea, scriu și îndemn pe fiecare să vină la harul fără margini al Domnului Iisus și cu siguranță va găsi iertare, va găsi pace cu Dumnezeu, va găsi ocrotire pentru el și casa lui în orice împrejurare.

Nu vă scriu din plictiseală (cu toate că e plictiseală multă în pușcărie), vă scriu din inimă, dorind, ca citind aceste rânduri, să căutați mai mult pe Dumnezeu care vă iubește, dar care fără greșeală va aduce orice lucru, vorbă, gând al nostru, la lumină în ziua aceea – ziua judecății finale!

Dar dacă vă gândiți că „ziua aceea” nu există sau întârzie să apară vă amăgiți singuri. Uitați-vă un pic în spate, la anii vieții dumneavoastră, uitați-vă la cât de repede au trecut, și vă puteți imagina cu câtă repeziciune ne îndreptăm către „ziua aceea”, ziua când vom sta la judecată înaintea lui Dumnezeu.

Haideți să nu fim dintre cei care se înșeală, ci dintre cei care cred și care se pregătesc pentru ziua aceea prin faptul că au grijă ca zilnic să semene dragoste, bucurie, pace, îndelungă răbdare, bunătate, facere de bine, credincioșie, blândețe, înfrânarea poftelor. Semănând astfel, să culegem ca roadă veșnicia împreună cu Mântuitorul scump și drag, Iisus Hristos. Ajută-ne Doamne!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s