Știință VS Scriptură

Aproape zilnic întâlnesc oameni, care atunci când încerc să le explic de ce cred în Dumnezeu și care este relația mea cu El, vin cu anumite explicății „științifice”, încercând nu de puține ori să mă facă să mă răzgândesc. Slăvit să fie Dumnezeu că Fiul Său este atât de viu și prezent în viața mea încât este imposibil că cineva să mă facă să renunț la credința mea creștină. Repet: doar pentru că Iisus Hristos este prezent!

M-am gândit să vă scriu pe această temă, m-am documentat în special într-o anumită direcție. Am vrut să văd ce legătură este între Biblie, care este Cuvântul lui Dumnezeu, și descoperirile științifice, făcute de noi, oamenii, de-a lungul timpului.

Nu încape îndoială că pământul are formă sferică, cu toții știm asta, însă nu a fost dintotdeauna așa. Biblia ne spune că pământul este rotund: „El șade deasupra cercului pământului” Isaia 40:22. Cuvântul „cerc” ne arată că prorocul Isaia, prin Duhul Sfânt, a spus că pământul este rotund cu vreo 700 de ani înainte de nașterea Mântuitorului Iisus Hristos și cu vreo 300 de ani înainte că Aristotel să sugereze în scrierile sale că pământul ar putea totuși să aibă formă sferică. În jurul anului 1500 știința încă nu aflase că pământul este rotund, până când Cristofor Columb, inspirat de Sfânta Scriptură, navighează în jurul pământului. El a scris „A fost Dumnezeu care a pus în mintea mea… am putut simți mâna Sa asupra mea… nu încape îndoială că inspirația mi-a venit de la Duhul Sfânt pentru că El m-a binecuvântat cu multă înțelepciune pe care am cules-o din Sfânta Scriptură (citat din jurnalul lui C.C. despre descoperirea lumii noi).
Mai departe, Biblia ne învață oceanografie, niciodată nu am fost atras să citesc despre așa ceva până când am aflat că Biblia în Psalmul 8:8 prin David ne zice că mările au cărări. Matthew Fontaine Maury, cel care este numit „părintele modern al oceanografiei”, a citit Biblia, apoi a zis: „dacă Dumnezeu a zis că sunt cărări în mare, eu am să le găsesc”. Astăzi lumea cunoaște că acesta a descoperit „cărările din mare”. Acestea sunt curenții oceanici calzi și reci. Descoperirile acestui om sunt dintre cele mai importante în domeniul său, ele fiind studiate în universități din întreagă lume și totuși aceste descoperiri vin în urmă studierii Cuvântului lui Dumnezeu.
Încă un verset frumos care vorbește de la sine despre planeta pe care locuim se află în Iov 26:7 „El întinde miazănoapte asupra golului și spânzură pământul pe nimic”. Cu 1500 de ani înainte de Hristos patriarhul Iov ne spune prin Duhul Sfânt un adevăr pe care știința avea să îl descopere abia după 3000 de ani, cam în anul 1650 după Hristos.
Între lupta în cușcă și fizică ai zice că nu sunt prea multe asemănări și așa este, nu sunt, însă fiind închis și având mult timp pentru a citi și a aduna informații, am aflat că pământul este compus din atomi. În ultimii ani, știința a descoperit că tot ce se vede este compus din lucruri care nu se văd și anume din „atomi invizibili”. Faza tare este că Biblia ne spune acest lucru de acum 2000 de ani „prin credință pricepem că lumea a fost făcută prin Cuvântul lui Dumnezeu așa că tot ce se vede nu a fost făcut din lucruri care se văd” Evrei 11:3.

Biblia ne spune adevăruri pe care știința le descoperă abia acum. Concluzia este că Adevărul autentic stă scris în Biblie, nu are nevoie de nicio confirmare, El este Adevărul,totul ține de noi să credem.

Aș vrea să merg un pic mai departe, astăzi se comunică în timp real din orice colț al lumii, câți dintre dumneavoastră știți că Biblia a profețit acum 3500 despre felul în care noi comunicăm astăzi? Poate că pare ireal, dar uitați ce spune din nou Cartea lui Iov: „poți să trimiți fulgerele (lumina) să meargă și să zică iată-ne?” Acum 3500 de ani Dumnezeu ne-a zis că lumina poate fi trimisă și poate face dialog. Am aflat însă că toate radiațiile elecromagnetice, cu ajutorul cărora vorbim la telefonul mobil sau folosim internetul wireless, călătoresc cu viteza luminii. Asta face ca noi să putem fi prezenți oriunde pe acest pământ prin tehnologie. Faptul că lumina poate fi timisă și poate fi folosită în a comunica a fost descoperită de știință abia în jurul anilor 1900, cu 3300 ani mai târziu, după ce Dumnezeu ne-a spus că acest lucru este posibil.
Samuel Morse, care a inventat primul telegraf și a schimbat pentru totdeauna felul în care oamenii comunică, a fost un creștin devotat citirii Bibliei. Înainte să moară acesta a zis: „cu cât mă apropii mai mult de sfârșitul călătoriei mele pe acest pământ, cu atât îmi este mai limpede originea divină a Bibliei”.
Toma nu a vrut să creadă până nu a pus mâinile în rănile Domnului Iisus, pe lângă că a fost necredincios a mai și lipsit de la biserică, însă în bunătatea Sa, Domnul Iisus a mai venit odată la întâlnire, special ca Toma să se lămurească și să creadă. Domnul face același lucru și azi, poți crede măcar acest lucru, dacă mai aștepți dovezi ale existenței lui Dumnezeu sau ale faptului că Biblia spune adevărul uită-te la viața pe care doar prin harul lui Dumnezeu o trăieșți. Faptul că eșți în viață, că ești sănătos, că vezi să citești aceste rânduri sunt dovezi că Domnul Iisus are răbdare cu tine, cum a avut cu Toma.
Mai citiți una, uitați ce am mai găsit: Biblia ne vorbește despre circuitul apei în natură „Toate râurile se varsă în mare și marea tot nu se umple, ele aleargă necurmat spre locul de unde pornesc ca iarăși să pornească de acolo” Eclesiastul 1:7. Râul Mississippi toarnă în Golful Mexic aproximativ 1600 de bilioane de litri de apă zilnic. Oare cât or mai aduce Nilul, Amazonul, Tamisa, Dunărea și celelalte râuri și fluvii, unde se duce acest puhoi de apă? Răspunsul este circuitul hidrologic despre care Biblia ne vorbește cu aproape 3 mii de ani în urmă.
Înțeleptul Solomon a zis: „când se umplu norii de ploaie o varsă pe pământ” Eclesiatul 11:3; iar profetul Amos: „El… cheamă apele mării și le varsă pe fața pământului… Domnul este Numele Său” Amos 9:6.
Iar prietenul lui Iov, Elihu a zis: „iată ce mare e Dumnezeu… El trage la El picăturile de apă, le preface în abur și dă ploaia pe care norii o strecoară și o picură peste mulțimea oamenilor” Iov 36.
Ideea unui ciclu complet al apei în natură a fost complet înțeles de către știință abia în secolul al XVII-lea, cu vreo 3000 de ani înainte Biblia ne vorbea pe înțelese despre acest fenomen al naturii.

Adevărul este, dragilor, că Biblia este Adevărul și că orice carte, revistă sau scriere din lume poate strecura greșeală, nu însă și Biblia. Cuvântul lui Dumnezeu este Adevăr pur, îți poți ghida viața cu ajutorul ei în orice aspect.

Dumnezeu îi vorbește lui Noe și îi spune exact cum să construiască o arcă, un vapor dacă vreți, în care să încapă oameni și animale, care după potop să populeze pământul. Toate dimensiunile date de Dumnezeu lui Noe pentru a construi arca s-au dovedit a fi foarte precise. În anul 1609 în Hoorn, Olanda, un vas a fost construit respectând aceleași dimensiuni pe care le-a dat Dumnezeu lui Noe. Construcția acelui vas a revoluționat construcția de vapoare din întreaga Europă. În jurul anului 1900, toate vasele de capacitate mare aflate în circulație erau construite după dimensiunile arcii lui Noe. Apropo, dacă credeți că e o prostie să crezi că lumea a fost la un moment dat lovită de o inundație de proporție, cei care cercetează ne spun că aproape 85% din suprafața pământului uscat este compusă din rocă sedimentară, care arată că în trecut pământul a fost acoperit de apă.
Sunt atât de multe alte dovezi în care știința rămâne mult în urma Bibliei. Ar fi atât de mult de discutat, însă nu am posibilitatea să mă documentez mai mult, din pricina situației și locului unde mă aflu, însă promit că odată situația mea schimbată, să mă concentrez asupra acestui subiect mai mult. Fac asta din dorința de a arata celor care poate că mai au vreo îndoială că Dumnezeu există și că Biblia (Cuvântul Său) este singura Carte în care nu există greșeală.
Încă una și promit că termin, am zis că închei, dar nu mă pot abține…
Împăratul Solomon a scris: „Vântul suflă spre miazăzi și se întoarce spre miazănoapte, apoi iarăși se întoarce și începe din nou aceleași rotiri” Eclesiastul 1:6.
Aerul se învârte în jurul pământului în cercuri uriașe în contrasensul acelor de ceasornic în emisfera nordică și în sensul acelor de ceasornic în cea sudică. Acest lucru ajută meteorologii noștri să ne spună cum va fi vremea, chiar dacă nu o nimeresc de fiecare dată. Felul în care se învârte aerul în jurul planetei noastre a fost descoperit cu mii de ani după ce Solomon ne explică atât de frumos cum se petrece acest lucru.

În concluzie, dragilor nu rămâne îndoială în ceea ce privește veridicitatea Bibliei, dar oricât aș încerca eu sau altcineva să vă spună acest lucru nu este la fel cu experiența personală. Așa că te îndemn cu toată dragostea și prețuirea cercetează singur Cuvântul lui Dumnezeu și lasă-L să-ți vorbească ție, în mod personal, astfel nu vei mai avea dubii niciodată.

BIBLIA, nici o altă carte precum ea! Când crezi din toată inima mesajul central al Bibliei, acela al salvării prin jertfă de pe cruce a Domnului Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, primești pacea și liniștea unei vieți împlinite, știind că viitorul tău este cu adevărat sigur.
Închei aici, rugându-mă că Dumnezeu să ne dea tuturor credința atât de necesară, să credem că El există, că El dă viață și că doar El mântuiește!
Dacă vă întrebați de unde mai știe și Ghiță toate acestea, vă spun doar că timpul după gratii oferă și privilegii, nu doar suferință… în cazul meu, am privilegiul să pot citi în voie oricât doresc. Mulțumesc lui Dumnezeu și pentru acest timp pe care îl consider din inimă binecuvântat!

2 gânduri despre „Știință VS Scriptură

 1. Adevarate sunt cele mentionate in articol…
  Este bine sa mai cintarim argumentele pro si contra credintei in Dumnezeu, adta sa putem avea un echilibru in gindire.
  Un lucru este cert: cind un om ajunge sa cunoasca nemarginita stiinta a Lui Dumnezeu si puterea Lui, nimeni si nimic nu-l mai poate desparti de Creatorul lui.
  Totusi riscul ramine. Te poate desparti o inima rea si necredincioasa!
  Frate Ghita, fii binecuvintat de Dumnezeu si umbla mai departe calauzit de Duhul Sfint!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s