Ce nu știu L.G.B.T-știi?

S-a sfârșit cu referendumul iar societatea românească arată ca după un război, pentru că rămâne scindată: cele două tabere s-au acuzat reciproc de ură, de intoleranță, de îndoctrinare religioasă pe deoparte și de promovarea unor valori neo-marxiste ambalate sub forma libertății și dragostei pe de altă parte.

A fost un război pe pământ dar și în cer! Cei care cunosc câte ceva despre realitatea spirituală știu că atunci când valorile lui Dumnezeu sunt sub asediu pe pământ, lupta se duce și în cer. Cine a câștigat în acest război? Eu unul nu văd niciun învingător, ci doar învinși dacă vorbim despre lupta de aici de pe pământ. Învinși sunt cei care au fost pentru acest referendum prin faptul că nu s-au putut mobiliza într-un număr mai mare, învinși sunt și cei care se consideră învingători, numai că ei încă nu știu asta…

Vreau ca acei care citesc aceste rânduri să știe că nu am nimic personal cu nimeni, că nu am nici un fel de resentiment față de acești oameni care au ales un stil de viață diferit de al nostru. Sunt atât de convins de ceea ce stă scris în Sfânta Scriptură încât nu am decât gânduri de bine față de toți membrii L.G.B.T. de pretutindeni.

Ce nu știu L.G.B.T -știi? Se pare că habar nu au de capitolul 1 din epistola către Romani din Sfintele Scripturi, unde Dumnezeu numește practicarea homosexualității ca fiind ceva scârbos – fără supărare, așa numește Biblia acest obicei.

  • Din pricina aceasta, Dumnezeu i-a lăsat în voia unor patimi scârboase, căci femeile lor au schimbat întrebuințarea firească a lor într-una care este împotriva firii;
  • tot astfel, și bărbații au părăsit întrebuințarea firească a femeii, s-au aprins în poftele lor unii pentru alții, au săvârșit parte bărbătească cu parte bărbătească lucruri scârboase și au primit în ei înșiși plata cuvenită pentru rătăcirea lor.

De asemenea, versetul 22 din cartea Leviticul, capitolul 18: „Să nu te culci cu un bărbat cum se culcă cineva cu o femeie. Este o urâciune.

În cartea Geneza, capitolul 19, se redă o întâmplare despre oaspeții lui Lot și atitudinea păcătoasă a celor din cetate față de ei: Scoate pe bărbații care sunt la tine, scoate-i afară, pentru că vrem să ne culcăm cu ei” – atât de departe ajunsese anormalitatea în acel loc încât un grup de bărbați vin și își exprimă dorința de a se culca cu bărbații care îl vizitau pe Lot. În urma acestei întâmplări știm ce s-a petrecut cu Sodoma și Gomora, au fost distruse în totalitate. Cineva va putea să spună că sunt povești, însă eu zic că nu ne putem permite să credem altceva despre Biblie decât că este Cuvântul lui Dumnezeu pentru noi și că este absolut musai să băgam bine de seamă la ce stă scris acolo.

Dumnezeu nu condamnă homosexualitatea mai mult decât alte păcate, precum cel al curviei, al închinării la idoli, al hoției, al lăcomiei, al beției, al vorbirii de rău, al avarismului.

Dau exemplul furatului, acest păcat este de asemenea o urâciune înaintea lui Dumnezeu și Cuvântul spune clar: „cine fură să nu mai fure” și cine va continua să facă acest lucru cu siguranță nu va vedea viața veșnică. Care este rezolvarea pentru furat? Să nu mai furi! Simplu, Dumnezeu dă soluția.

Care este potrivit Cuvântului lui Dumnezeu soluția pentru sodomie: aceea că cei care o practică să nu o mai practice. Pare simplu, însă știu că nu e așa… Nu e deloc simplu să te împotrivești diavolului, darămite să-l învingi. De aceea, avem nevoie de Iisus Hristos ca Domn și Mântuitor personal pentru a putea birui pe satan.

Cunosc pe cineva care obișnuia să fure bani dintr-un sistem bancar sau altul, iar acel cineva se justifica în felul următor: nu e atât de grav ce fac, doar nu fur din buzunarul omului, nici nu-i dau în cap, fur de la bănci, iar aceștia au asigurări care la rândul lor jăcmănesc pe alții… dacă îl ascultai pe om mai, mai să-i dai dreptate, cu toate că numa dreptate nu avea.

Atunci cineva va putea spune astfel: „nu pune domle furatul cu homosexualitatea la un loc pentru că cei din urmă așa se nasc, ei altfel nu pot”. Ok… însă eu am întâlnit cleptomani, oameni care nu puteau fără să nu fure, ce facem cu ei? Acceptăm acest fapt și mergem înainte cu viața? Până acum nu am întâlnit om să fure și în eventualitatea în care este prins să i se dea drumul, pentru că așa e el, hoț și pentru că altfel el nu poate. Am întâlnit însă oameni care au furat o viață, care au făcut o viață infracțiuni și care în momentul în care s-au întâlnit cu Iisus Hristos s-au întors la 180 de grade, schimbându-și viața în bine pentru totdeauna, adică n-au mai făcut toate relele dinainte.

Așa cum nu putem legaliza hoția doar pentru că cineva este cleptoman, adică hoț care nu se poate lăsa de furat așa cred că nu putem legaliza sodomia doar pentru că unii dintre noi pot renunța la ea. Sunt convins că și unii și alții au nevoie de ajutor. De aceea, scriu cu toată dragostea și înțelegerea, ca unul care nu am fost nici eu ușă de biserică. În același timp îi încurajez să caute acest ajutor la Dumnezeu. Se poate, am citit și ascultat mărturii ale unor oameni care au practicat sodomia ani de zile dar care au scăpat și au fost eliberați la întâlnirea cu Iisus Hristos. Deci se poate, Dumnezeu poate schimba!

Cred cu tărie că Dumnezeu îi iubește pe acești oameni și că El își dorește ca ei să realizeze că sunt amăgiți de Satan și că trăind în continuare acest stil de viață au toate șansele să piardă cel mai de preț lucru și anume, mântuirea sufletului.

Dacă cineva va zice: „Dom’le, tu ți-ai găsit să dai lecții?”. Vreau să știți că eu nu dau lecții, nu mă calific pentru așa ceva. Eu doar caut să îi conștientizez pe unii de pericolul la care se expun atunci când îl sfidează pe Dumnezeu, făcând astfel jocul Satanei. Vorbesc ca unul care pentru foarte mulți ani, am fost amăgit de Diavolul la rândul meu.

Așadar, sigur că L.G.B.T. sunt oameni diferiți, dar care din păcate, aleg să-l sfideze pe Dumnezeu prin ceea ce trăiesc și prin acțiunile lor. Personal, urăsc ceea ce fac ei, păcatul în care trăiesc acești oameni. Însă Dumnezeu mi-e martor că îi iubesc cu o inimă de frate, dorindu-le mântuirea așa cum o doresc și celor mai apropiați ai mei.

Nu sunt de acord cu atitudinea xenofobă a unora care protestează împotriva acestor oameni. Da, glasul Bisericii creștine trebuie să se audă în societate, însă nu pot fi de acord cu orice atitudine violentă, care este contrară creștinismului. Noi, în calitate de credincioși, trebuie să știm următorul adevăr: „Dumnezeu urăște păcatul, dar iubește pe păcătoși”.

Oamenii care, din perspectiva Scripturii, îl necinstesc pe Dumnezeu, fie prin comportament, fie prin vorbire (așa cum eram și eu altădată) trebuie să știe că Dumnezeu urăște păcatul pe care ei îl săvârșesc, dar pe ei ca și indivizi, îi iubește și i-a iubit …atât de mult încât a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viață veșnică” – Ioan 3:16. 

Într-un cuvânt, dragi membri ai comunității L.G.B.T. vreau să vă spun următorul lucru: CREȘTINII NU VĂ URĂSC. Dumnezeu nu vă urăște; dimpotrivă, El vrea ca voi să primiți în dar mântuirea sufletului, însă asta nu se poate face decât prin pocăință și ascultarea de Cuvântul lui Dumnezeu. Mă rog ca Dumnezeu să vă dea înțelepciune să faceți alegerea corectă cu privire la viața dumneavoastră.

Vă transmit gândurile exprimate mai sus cu toată seriozitatea, încercând să vă fac să înțelegeți că sentimentele noastre ale creștinilor față de dumneavoastră sunt unele de pace și nu de ură. Vreau să vă transmit că vă iubim (desigur într-un mod plăcut lui Dumnezeu, mă refer aici la o iubire ca de frate).

Cei mai mulți se vor uita ciudat la această scrisoare. Însă vreau să vă asigur că aceste rânduri vin dintr-o inimă sinceră, iar pentru mine reprezintă un pas înainte în a reașeza poziția creștinului iubitor de Dumnezeu și oameni acolo unde îi este locul, adică în dreptul dragostei lăsate de Dumnezeu pentru noi, creația Lui.

Închei aici aceste rânduri cu speranța că nu voi fi supărat pe nimeni cu ceea ce am scris.

Dumnezeu să ne binecuvânteze pe toți!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s