PENTRU CEI SINGURI…

NICIODATĂ UITAȚI…

Nu știu ce înseamnă să fii singur, adică să trăiești singur, fără familie, fără cei dragi, fără prieteni (adevărați), însă aș putea spune că pot înțelege pe cei care sunt singuri pentru că au fost anumite perioade în viața mea când familia, cei dragi, prietenii, nu au fost lângă mine pentru că efectiv nu au putut. Au fost momente deloc ușoare însă mereu mi-am amintit de ceea ce spune Dumnezeu despre cei care trăiesc singuri.

Unul dintre versetele care pe mine m-au întărit enorm a fost următorul „Nicidecum n-am să te las, cu niciun chip nu te voi părăsi”. Cred că acest verset înseamnă mult mai mult decât atât. Sunt momente când cei singuri se simt uitați însă nu este deloc asa, Dumnezeu ne promite că NICIDECUM nu ne va uita.

VIAȚA TA PENTRU DOMNUL

Pe de altă parte, Dumnezeu, în bunătatea Sa, ne spune pas cu pas ce ar trebui să facem în cazul în care suntem singuri. Apostolul Pavel zice ca fiecare să rămână în chemarea pe care o avea când a fost chemat, iar mai departe precizează: „celor neînsurați și văduvelor, le spun că este bine pentru ei să rămână ca mine (adică necăsătoriți). Dar, dacă nu se pot înfrâna, să se căsătorească, pentru că este mai bine să se căsătorească decât să ardă” 1 Corinteni 7.

Există un pericol real pentru cei care, deși au posibilitatea să se căsătorească și astfel să trăiască într-un mod plăcut lui Dumnezeu, aleg să fie „singuri”, însă să aibă mereu relații pasagere. Pericolul constă în faptul că în al doilea caz se păcătuiește grosolan, și chiar dacă acest lucru este privit cu lejeritate sau în unele cazuri cu amuzament, păcatul curviei sau al preacurviei rămâne un păcat de moarte așa cum îl numește Biblia, dacă oamenii îl iau în râs, asta nu va schimba cu nimic gravitatea acestui păcat, nici repercursiunile ce se trag din el.

Nu toți pot trăi ca apostolul Pavel, însă dacă nu ne putem ține în frâu pornirile și pasiunile, este mai bine să ne căsătorim… decât să ardem!

NICIODATĂ SINGURI

Biblia spune că Dumnezeu, văzându-l pe Adam singur,  a zis: „Nu este bine ca omul să fie singur; am să-i fac un ajutor potrivit pentru el”.

Cred că este de la sine înțeles de ce Dumnezeu a zis că nu este bine pentru om să fie singur, suntem făcuți, creați, dacă vreți, să simțim nevoia unei persoane sau unor persoane alături, să ne bucuram de prezența acestora, de prietenia lor, de sinceritatea lor, de afecțiunea lor. De aceea este atât de grea singurătatea pentru cei care trăiesc astfel, însă adevarul este că nu suntem niciodată singuri. Dumnezeu ne asigură că este cu noi la fiecare pas pe care îl facem, trebuie doar să credem. În momentele mele de sigurătate am crezut și am știut că Dumnezeu îmi este alături în fiecare clipa (nu doar metaforic vorbind ci la propriu) și asa a fost și Ii mulțumesc pentru asta.

CHEMARE SPECIALĂ

Există totuși oameni cu chemări speciale, oameni pe care Dumnezeu îi cheamă la o altfel de viață, pe proorocul Ieremia Dumnezeu l-a chemat la o viață fără însurătoare (dar și fără păcat). Biblia spune că l-a chemat la o slujbă speciala încă dinainte de a se fi născut Ieremia (capitolul 1). Apoi Dumnezeu îi zice: „să nu-ți iei nevastă și să n-ai în locul acesta nici fii, nici fiice!” – aceasta este o chemare specială, însă dacă nu ai siguranța unei astfel de chemări din partea lui Dumnezeu atunci este bine să ții cont de sfaturile lui Pavel din 1Corinteni.

CONCLUZII

Dumnezeu nu uită de noi niciodată, chiar dacă câteodată așa ni se pare. Dumnezeu nu va uita niciodată pe copiii Săi, indiferent de ce s-ar întâmpla. Un lucru important pentru cei care sunt căsătoriți este să știe că de fiecare dată când întreabă pe cineva care nu este căsătorit de ce nu este încă, întrebarea aceasta de multe ori sună ca și cum aceștia nici nu ar fi încercat niciodată, și la fel de multe ori rănește pentru că sunt mulți care încearcă, însă dintr-un motiv sau altul nu reușesc. Deci trebuie să avem grijă la felul cum ne exprimăm, mai mult, aspectul acesta nu ne prea privește pe noi, este legat de viața personală a fiecăruia.

Un frate drag scria că ar fi bine să avem în vedere pe cei singuri când ne plănuim concediile și să-i includem în planurile noastre de vacanță. Perioada concediilor este una dintre cele mai dificile pentru cei care nu au pe nimeni. Așadar face mult să îi ai în vedere pe aceștia.

Așadar, pentru cei singuri, apostolul Pavel are un sfat: „Dar eu aș vrea ca voi să fiți fără griji. Cine nu este însurat se îngrijește de lucrurile Domnului, cum ar putea să placă Domnului. Dar cine este însurat se îngrijește de lucrurile lumii, cum să placă nevestei. Tot așa, între femeia măritată și fecioară este o deosebire: cea nemăritată se îngrijește de lucrurile Domnului, ca să fie sfântă și cu trupul, și cu duhul, iar cea măritată se îngrijește de lucrurile lumii, cum să placă bărbatului ei”.

Dumnezeu te iubește, te cunoaște, te prețuiește, indiferent dacă ești sau nu căsătorit(ă). Acesta este un lucru de care trebuie să fim siguri. Este dureros și greu să trăiești singur, însă știu și vă pot asigura de un lucru: Dumnezeu nu disprețuite o inimă singură, ci va fi acolo prezent pentru cel singur întotdeauna.

Aceste lucruri le-am avut pe inima să vi le scriu, rămâneți încurajați că niciodată nu vom fi nici uitați, nici singuri… Fiți binecuvântați!

2 gânduri despre „PENTRU CEI SINGURI…

  1. Fii binecuvântat împreuna cu familia ta, frate George. Mulțumim ca împărtășești cu noi aceste gânduri intelepte.
    Apreciem ca îți faci timp pentru asta.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s