CUM E CU HARUL?

Aud vorbindu-se de Har. Harul lui Dumnezeu încoace și încolo… Aud pe mulți, fie creștini tradiționali fie creștini evanghelici, toți folosesc cuvântul „Har”. Dar ce este Harul? Care este definiția lui?

Uite ce am găsit despre el: Harul este un dar nemeritat, un cadou dacă vreți, ceva ce capeți fără să fi făcut nimic în schimb. Harul nu îl poți cumpăra, nu poți plăti pentru el, nu poți presta muncă pentru el, nu poți să faci nimic pentru el. Harul este ceea ce Dumnezeu îți oferă gratis, iar tu, oricât ai încerca, nu vei putea niciodată răsplăti. Harul doar îl primești și atât.

Văd anumiți creștini care sunt atât de uimiți de cât de mare este Harul lui Dumnezeu pentru păcătoși încât încep să refuze să creadă că Harul poate fi chiar atât de mare. Am auzit oameni care au zis:

– E bun Dumnezeu și harul Lui este mare, dar să schimbe chiar și un pușcăriaș? Asta e prea de tot! Dar ce ai zice dacă ai afla că harul lui Dumnezeu este atât de mare încât este gata să schimbe lumea întreagă, cu pușcăriași cu tot! Este atât de puternic încât mișcă cele mai înghețate inimi și transformă oameni care din punctul de vedere al societății nu ar mai avea nicio șansă și ar fi imposibil de schimbat.

Nu confundați harul cu ceea ce pot sau nu pot să facă oamenii. Cineva poate ajuta pe un altul, îl poate educa, să facă anumite schimbări în viața lui: să se lase de fumat, de băut, de droguri sau alte schimbări. Ce veți observa însă este că aceste schimbări nu dăinuie, ci țin numai până la o vreme. Harul însă este cu atât mai deosebit decât ceea ce putem noi, prin însăși puterea cu care face toate lucrurile.

Sunt mulți care se întreabă dacă în spatele schimbării făcute de Dumnezeu în viața mea se află altceva, poate doar o păcăleală sau vreo excrocherie, poate că este doar de fațadă și curând mă voi întoarce la apucăturile mele de altă dată. Exista o singura variantă prin care putem afla și acesta este să urmărim dacă schimbarea va dăinui, dacă va trece proba timpului. Personal sunt convins de ceea ce a făcut Dumnezeu prin har în viața mea. Cei apropiați sunt la fel de convinși. Nu sunt convinși cei care doar cred că mă cunosc, însă dacă vor vrea cu adevărat să afle, Dumnezeu le va descoperi.

Când un păcătos este salvat de la viața lui mizeră și primește mântuirea dată prin credința în Iisus Hristos, asta se întâmplă prin har. Când o femeie ușoară devine o gospodină desăvârșită această transformare este numai prin har. Când un bețiv devine un gospodar, când un infractor devine cetățean onest, când un curvar are ochi doar pentru soția lui, când aceste lucruri și multe altele se întâmplă, ele au loc doar datorită Harului lui Dumnezeu, care este atât de mare încât ajunge pentru toți. Eu unul l-am primit… tu ce dorești să faci?

Vă doresc un an nou plin de harul, bunătatea și mila lui Dumnezeu!

2 gânduri despre „CUM E CU HARUL?

 1. foarte frumos explicat! nu stiu daca sunt sau nu oameni care se indoiesc de stabilitatea dumneavoastra in credinta,dar personal cred ca Dumnezeu care a facut toate lucrurile noi,vã va ajuta sa ramaneti credincios Lui,si eu asa ma rog! Conditia este sa ramanen ascultatori In totul! va salut cu mult respect si un an nou binecuvantat! Gavrilas David!
  Von meinem iPhone gesendet
  >

  Apreciază

 2. Amin!
  Glorie Lui Dumnezeu!
  Iubite frate,
  Multumesc ca mi ai amintit dinou cat de minunat e Dumnezeul nostru!
  M-a rog ca El sa si reverse harul Lui imbelsugat peste casa ta!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s