Vremuri Tulburi

Deși nu am mai scris de ceva vreme, în contextul crizei actuale, am hotărât să scriu câteva rânduri.
Nu dau sfaturi, ci doar îmi expun părerea personală. Munca pe care o prestez mă obligă să circul des prin România. Acum două zile am fost la București, astăzi la Cluj, chiar în momentul în care scriu călătoresc. Peste tot văd instaurată o stare de panică, care crește vizibil de la o zi la alta. Autobuzele aproape goale, mall-urile, magazinele, piețele aproape s-au golit de oameni. Am văzut de dimineață mașini cu numere de Italia escortate de poliție în față și în spate. Văd oameni care privesc speriați când treci pe lângă ei, oameni care au emoții când să întindă mâna să salute ș.a.m.d
Internetul colcăie de păreri, sfaturi și glume proaste. Totuși ce e de făcut? Frica de moarte, panica și isteria îi face pe unii să-și iasă din minți.
O familie în Maramureș și-a închis copilul întors din Italia în podul casei până acesta, disperat a încercat să se sinucidă. Poliția a intervenit, iar până la urmă acesta a ajuns la spitalul de psihiatrie. Multe, multe alte cazuri asemănătoare. Trist pentru o lume care se vrea perfectă, atotcunoscătoare și care rezolvă toate.
Ni se spune din ce în ce mai des că ideea de Dumnezeu, Biserică, Credință este expirată și că știința este gata să le rezolve pe toate. Totuși un virus atât de mic a dat peste cap o lume care se credea atât de mare și puternică.
Liderii puternici ai lumii, oameni cu alură de zei, tremură neputincioși, miliardele de dolari investiți în fiecare an în știință se dovedesc inutile. Atunci ce-i de făcut?
Oameni buni, Biblia zice că omul care se încrede în om și nu se bizuie pe Dumnezeu blestemat este. Acum lansez o întrebare: se merită să stăm cu inimă cât un purice, cu genunchii tremurând și ochii aproape în lacrimi, așteptând soluția miraculoasă din mână celor mari? Aceștia din urmă se arată neputincioși și nu fac decât să arate cu degetul, căutând cu disperare pe cine să dea vina.
Citind presa de dimineață, am observat cum toată lumea acuză pe toată lumea. Politicienii de stânga pe ăia de dreapta și invers. Seculariștii acuză Biserica, românii din România pe cei din diaspora și tot așa.
Lucrurile vor merge în această direcție din rău în mai rău, dacă noi nu vom cere ajutorul din mâna lui Dumnezeu și nu ne vom pune încrederea în Singurul care poate pune capăt la toată nenorocirea aceasta.
Soluția poate veni fără dubii din partea unor oameni de știință, însă aceștia au nevoie de pricepere care tot de la Dumnezeu vine. Oricum am așeza lucrurile avem nevoie de implicarea directă a lui Dumnezeu în toată această situație.
În altă ordine de idei, într-o perioadă cu atâtea incertitudini, avem totuși o certitudine că mai devreme sau mai târziu cu toții murim.
Frumusețea unei relații personale cu Creatorul stă în faptul că Acesta, dincolo de rezolvarea unor probleme care par a fi de nerezolvat, ca acestea cu care ne confruntăm astăzi, ne oferă prin credința în Fiul Său, Iisus Hristos, mântuirea sufletului.
Închei aici, rugându-mă ca Dumnezeu să se îndure și să ne protejeze pe noi, familiile noastre și lumea în care trăim. Cred cu tărie că aceasta este soluția pentru problemă majoră cu care se confruntă omenirea.
PS: pentru atei nu există decât soluții pe bază de alcool.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s