Schimbare de sex, vis sau coșmar…?

Despre operațiile de schimbare de sex, despre nenorocirile ce urmează în viața celor care le fac. Despre tinerii care iau astfel de decizii în necunoștință de cauză iar care apoi regretă amarnic, ne vorbește faimoasa și curajoasa scriitoare a seriei Harry Potter.

JK Rowling primește scrisori „sfâșietoare” care exprimă regretele celor care au suferit o operație de schimbare de sex.

Autoarea J.K. Rowling spune că unele persoane care au suferit operații de schimbare de sex i-au trimis „scrisori sfâșietoare” în care-și exprimă regretele lor.
Într-un interviu pentru revista Good Housekeeping, autoarea seriei Harry Potter a spus că mulți oameni se tem acum pentru siguranța lor și de faptul că își pot pierde locurile de muncă pentru că îndrăznesc să spună că sexul biologic este o trăsătură imuabilă.
La începutul acestui an, Rowling a scris un eseu complex expunând în mod clar îngrijorările ei cu privire la implicațiile ideologiei transgender, în special modul în care aceasta subminează drepturile femeilor. Ulterior, ea a făcut legătura dintre medicamentele experimentale cu hormoni care au fost distribuite clinicilor de gen cu „noua formă de terapie a schimbării de gen.”

Rowling a avertizat în continuare că un scandal medical este inevitabil, iar organizațiile și persoanele care au susținut în mod radical doctrina de schimbare de gen, în timp ce îi defăimau pe cei care îndemnau la prudență, în curând „vor trebui să răspundă pentru răul pe care l-au făcut.”
Peste 90% din scrisorile pe care le-a primit au „sprijinit” cuvintele ei publice, a spus ea revistei, inclusiv scrisori de la „personalul medical, asistenți sociali, lucrători din penitenciare, lucrători în centrele de protecție a femeii și membri ai comunității LGBT, inclusiv transsexuali.”
„Unele dintre cele mai sfâșietoare scrisori pe care le-am primit au fost de la femei tinere care regretă operațiile ireversibile pe care le-au efectuat”, a spus Rowling. „Aceste povești trebuie spuse.”
Ea a cerut, de asemenea, ca oamenilor să li se permită să discute problema în mod deschis și a spus că ar trebui acordată o atenție sporită îngrijorărilor femeilor și modului în care tratamentele medicale pentru schimbarea de gen dăunează în mod disproporțional tinerelor femei.
„Cred că toată lumea ar trebui să fie liberă să trăiască o viață autentică, iar lucrul acesta ar trebui să se întâmple în siguranță”, a spus ea. „Cred, de asemenea, că avem nevoie de o conversație mai nuanțată despre drepturile femeilor și despre creșterea uriașă a numărului de fete și tinere care încearcă să facă această schimbare.”

Comentariile lui Rowling vin pe fondul a ceea ce unii spun că ar fi un punct de cotitură în dezbaterea despre transsexualitate, în special practicile medicale experimentale efectuate pe minorii care se identifică ca transsexuali, în urma unei decizii recente a instanței din Marea Britanie.
Săptămâna trecută, Înalta Curte de Justiție din Marea Britanie s-a pronunțat împotriva clinicii Tavistock din Londra, după ce Keira Bell, o femeie de 23 de ani care a vrut să se întoarcă la sexul ei biologic, a susținut într-un proces că ea a fost afectată iremediabil de medicamentele care îi blocau pubertatea și de hormonii de tranziție pe care le-a luat când era adolescentă și se considera transsexuală și că ea nu a fost capabilă să înțeleagă repercusiunile pe termen lung asupra sănătății și bunăstării ei.
După victoria ei în fața instanței, Bell a declarat: „Această hotărâre nu este politică, este despre protejarea copiilor vulnerabili. Sunt încântată să văd că bunul simț a câștigat.”
Curtea a decis ca cei cu vârsta de 16 ani sau mai mici nu sunt capabili cognitiv în a-și da consimțământul în cunoștință față de medicamentele care blochează pubertatea și hormonii de tranziție sexuală. Judecătorii au explicat în decizia lor că ambele tratamente experimentale au fost „două etape ale unui singur tratament medical și odată intrând pe această cale este extrem de rar ca un copil să mai iasă din ea.”
Bell a suferit, de asemenea, o mastectomie dublă electivă și a spus anterior că medicamentele prescrise, probabil au sterilizat-o pe viață. Ea a descris alegerile care i-au schimbat viața în adolescență ca fiind „pripite”. Clinica a grăbit-o spre operații medicale experimentale și au tratat-o ca pe un „cobai”, a spus ea, adăugând că a fost „sfâșietor să-mi dau seama că am mers pe o cale greșită.”
După ce Rowling a vorbit în iunie, ea a fost catalogată în mare parte din mass-media ca bigotă, iar actorii din ecranizarea lui Harry Potter, inclusiv Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint și Eddie Redmayne, toți s-au distanțat de poziția ei.

Sursa : The Christian Post

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s