E jale la Suceava

La SUCEAVA zeci de cadre medicale infectate. Unii în stare foarte gravă, alții deja și-au pierdut membri ai familiei, din cauza situației de aici. O luptă crâncenă pentru a-și salva viața. De-a dreptul tragic ce se întâmplă!
Deși unii dintre aceștia se zbat între viață și moarte, privesc cu stupoare cum unii „comentaci” sau „paraleologi” își dau cu părerea din spatele monitoarelor. Înjură la propriu acești oameni, le adresează cuvinte jignitoare, acuzând că „au fost ei odată la spital și li s-ar fi cerut șpagă”. Chiar dacă ai fost, chiar dacă ți s-a cerut… în acest moment, acești oameni nu au nevoie de critica nimănui.
Faptul că au stat în prima linie, în condițiile precare pe care le-au avut, pentru mine îi face să fie exact ca cei de pe front, ca soldații care își riscă viața în război,  ca pompierii care intră în foc să salveze, neavând certitudinea că vor mai ieși în viață.
Așa sunt oamenii aceștia, cuvântul EROU nu este prea mare pentru ei, merită nu doar respectul și aprecierea noastră, ci și timpul nostru.
Doresc să transmit următorul gând, celor care cred că Dumnezeu poate face diferența, în aceste momente, în viețile acestor oameni. Aceștia au nevoie de rugăciune în aceste momente, mai mult decât orice.
Indiferent unde sunteți, dacă citiți aceste rânduri, spuneți chiar și numai în mintea și  inima dumneavoastră:

„Doamne ai milă de acești oameni, îndură-te de ei și familiile lor, lasă vindecare în trupul și mintea lor, în Numele lui Iisus Hristos Te-am rugat. Amin!”

Îmi imaginez cât de greu le este să accepte realitatea crudă în care se află. Cât de multe lupte se duc la nivelul minții lor. Nu-i ușor, însă Dumnezeu poate să le dea liniștea de care au nevoie. Tot El poate vindeca acolo unde virusul a îmbolnăvit.
Poate pentru unii rugăciunea este ficțiune, însă pentru cei vindecați prin rugăciune acesta înseamnă viață. Sunt încredințat că în săptămânile care urmează vom auzi mărturiile celor care vor fi vindecați de Dumnezeu în mod miraculos.
Așa cum acest virus nu se vede, dar cu toate acestea îmbolnăvește și omoară, tot așa și Dumnezeu, nu Îl vezi cu ochii, dar El vindecă și salvează.
Împreună cu soția și copiii, îi vom aduce pe acești oameni înaintea lui Dumnezeu în rugăciunile  noastre, crezând din toată inima că se vor face bine.

PS: Nu trebuie să fii preot, pastor sau orice alt fel de cleric ca să  te rogi lui Dumnezeu. Trăiești? Ai viață în tine? E destul pentru a sta de vorbă cu Făcătorul tău.
Dumnezeu să ne protejeze pe noi și familiile noastre în aceste vremuri deosebit de grele.

3 gânduri despre „E jale la Suceava

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s