„Vestea bună!”

Ieri, marți 18.04.2017, am primit o vizită aici la pușcărie, a fost o vizită interesantă și benefică în același timp.

foto 5

În urma acestei vizite am rămas cu un sentiment de bucurie, nu doar eu, ci și colegii mei deținuți, pentru că nu am fost vizitat doar eu, ci numărul celor care au primit această vizită au fost undeva la vreo 40 de deținuți. Imediat după ce au plecat vizitatorii noștri, i-am văzut pe colegii mei zâmbind, erau plini de bucurie, în special cei care cunosc pe Domnul Iisus, pentru că vizita de ieri a fost din partea unor oameni care cunosc pe Domnul și nu doar atât, ci Îl laudă și glorifică într-un mod extraordinar prin cântare.

Am primit vizita grupului „Vestea bună”, un grup format din tineri, băieți și fete, motivați să ducă Vestea bună peste tot unde este posibil, așa au ajuns și în penitenciarul unde suntem noi.

Nu îi cunoșteam înainte, nu am știut cine sunt până nu am avut bucuria să-i întâlnesc pentru prima dată, a treia zi de Crăciun, anul trecut. Am fost anunțat de un domn ofițer atunci să pregătesc clubul pentru a primi un grup vocal care vin să ne colinde. Am aranjat scaunele, am invitat deținuții, apoi au așteptat să ajungă și „Vestea bună”. Și atunci de Crăciun, ca și acum de Paște, am petrecut un timp minunat cu acești tineri. Au lăudat pe Dumnezeu prin cântările lor, ne-am rugat împreună, au împărtășit experiențe personale tineri atât din rândul lor, cât și dintre deținuți, au fost momente de-a dreptul înălțătoare. Un mare creștin pe nume A.W. Tozer zicea „ori de câte ori Iisus Hristos este glorificat, Duhul Sfânt vine” și a fost prezent și ieri în mijlocul nostru. Slăvit să fie Domnul Iisus!foto 7

Mă gândeam cum de un grup de tineri, poate că unii dintre ei chiar copii, s-au gândit să-și sacrifice din timpul lor și să vină la pușcărie pentru a vizita niște criminali, hoți, tâlhari, bandiți,… etc. Ce fel de copil ar face asta? Poate că cineva ar zice: „copiii sau tinerii sunt naivi”, se poate și lucrul acesta, însă eu cred că este mai mult decât atât.

Același Tozer zicea: „Nu contează care este trecutul nostru sau de unde venim, vorbim aceiași limbă dacă suntem frați și surori în Iisus Hristos, Domnul nostru. Ne cunoaștem și ne apreciem unul pe altul.” Și uite așa, cei mânați de Duhul lui Dumnezeu fac lucruri pe care în mod normal, dacă n-ar cunoaște pe Domnul nu le-ar face.

Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acești tineri, vreau să le mulțumesc personal și lor, știu de asemenea că nu sunt singurii tineri care iubesc pe Dumnezeu și care îl laudă prin foto 9cântare. Cred că în România sunt sute de astfel de tineri, îi încurajez să ia exemplul celor din grupul „Vestea bună”, astfel să nu evite locuri precum închisorile în drumul lor spre a vesti Evanghelia Domnului Iisus și de a lăuda pe Dumnezeu prin cântare.

Nu știu ce demersuri legale trebuie făcute, însă știu că cei care au pe inimă să ducă Vestea bună în locuri lipsite aproape în totalitate de vești bune, vor căuta și vor fi informați cu privire la aprobările de care au nevoie pentru a intra într-o închisoare.

Personal, cred că temnița este primul loc căruia cei care slujesc lui Dumnezeu ar trebui să-i calce pragul, pentru simplul fapt că aici se găsesc într-o majoritate covârșitoare cei care au greșit și au fost dovediți. Așadar, tot respectul, aprecierea și dragostea noastră, a deținuților din acest penitenciar pentru grupul vocal „Vestea bună”

Botoșani – 19.04.2017

3 gânduri despre „„Vestea bună!”

  1. Dumnezeu sa binecuvinteze grupul de cintareti dar si pe cei aflati in penitenciarul Botosani!
    Ne rugam ca Dumnezeu sa salveze citi mai multi oameni!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s