{:ro}Mesaj din pușcărie pentru Becali{:}{:en}Message from jail for Becali{:}{:es}Mensaje de la cárcel por Becali{:}

Pe data de 25 decembrie 2016, una dintre televiziunile de știri din România a difuzat un interviu în direct cu domnul Gheorghe Becali, interviu realizat acasă la dumnealui. Fiind în penitenciar am timp mult la dispoziție, astfel urmăresc în special televiziunile de știri.

L-am văzut pe acest bărbat dezlănțuit ca o fiară, spunând lucruri slabe și multe lucruri lipsite de sens. N-ar fi fost pentru prima oară, însă de această dată a atins subiecte sensibile, foarte sensibile. Au trecut două zile și n-am văzut nici un om de televiziune să ia atitudine, probabil că în contextul politic actual, ceea ce spune Becali nu are mare importanță.

ghita-ignat-vs-gigi-becali

Vă înșelați dacă gândiți așa, are importanță ce zice acest om, de ce? Pentru că are o mare notorietate, mulți fani, conduce o echipă cu un mare număr de fani, iar atunci când iese cu declarații, mulți sunt ochi și urechi.

Scriu acest mesaj, deși nu sunt un om care ar putea fi ascultat, mai ales că sunt un deținut, scriu dintr-un penitenciar, sunt șanse mici ca dintre aceste rânduri să ajungă și la urechile domnului Becali. O fac însă din inimă și din dragoste pentru Dumnezeu și pentru semeni.

Domnule Becali sunteți un om care susține că ați citit Scriptura: ce spune Biblia despre cei care seamănă vânt? Culeg ce? Culeg furtună!

Nu intru în multe detalii, nu știu cine vă dă învățătură sau de unde ați citit „pildele” pe care ni le-ați spus în direct în seara de Crăciun, însă ceea ce dumneavoastră ați transmis, pe lângă faptul că nu are nimic din Biblie sau creștinesc, a fost din punctul meu de vedere (permiteți-mi să folosesc o expresie de-a dumneavoastră) mai degrabă, un mesaj drăcesc.

Om bun, Dumnezeu, în primul rând nu este „religie”, nici „ură”, nici „mândrie”. Am crezut că odată cu condamnările primite veți fi mai smerit, mai înțelept, vă spun asta în calitate de om care v-a simpatizat la un moment dat. Scriu aceste rânduri în calitate de creștin, de om care speră ca Dumnezeu să vă deschidă ochii și inima pentru a vedea în ce mare minciună trăiți.

Iisus Hristos, pe care adesea Îl pomeniți, n-a fost un bătăuș, nici un certăreț, citiți ce spune Cuvântul lui Dumnezeu despre Mântuitorul: „Iată Robul Meu pe care L-am ales, Preaiubitul Meu, în care sufletul Meu îşi găseşte plăcerea. Voi pune Duhul Meu peste El, şi va vesti Neamurilor judecata. El nu Se va lua la ceartă, nici nu va striga. Şi nimeni nu-I va auzi glasul pe uliţe. Nu va frânge o trestie ruptă şi nici nu va stinge un fitil care fumegă…” Evanghelia după Matei 12:18-20.

De care duh sunteți însuflețit când tunete și fulgere ies din gura dumneavoastră? Ce fel de creștinism promovați când oricare om ce nu gândește ca dumneavoastră devine o țintă a cuvintelor de ocară, în loc să devină o țintă a rugăciunilor dumneavoastră?

Ne-ați spus despre faptul că învățătura pe care dumneavoastră ați primit-o spune că lovindu-ți dușmanii cu palmele îți „sfințești mâinile”. Ce Biblie citiți dumneavoastră? Uitați ce spune cea pe care o am eu în celulă: „Dar Eu vă spun: iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă asupresc şi vă prigonesc” Evanghelia după Matei 5:44.

Încă un lucru, ne-ați povestit acea „pildă” despre preotul care dacă îl găsești beat în șanț, nu zici și nici nu gândești conform cu ceea ce vezi, ci mergi și îi săruți mâna, astfel te umpli de duh. De ce fel de duh te umpli? Pentru că Sfânta Scriptură ne vorbește aspru împotriva celor ce beau: „Episcopul (preotul, slujitorul lui Dumnezeu) să fie fără prihană, bărbatul unei singure neveste, cumpătat, înţelept, vrednic de cinste, primitor de oaspeţi, în stare să înveţe pe alţii. Să nu fie nici beţiv, nici bătăuş, nici doritor de câştig mârşav, ci să fie blând, nu gâlcevitor, nu iubitor de bani” 1Timotei 3:2,3.

Unii se amuză pe seama celor spuse de dumneavoastră și zic că sunteți inofensiv, eu vă consider mai degrabă periculos prin ceea ce spuneți.

Când vine vorba de Dumnezeu și de mântuirea sufletului meu alerg la Scriptură, acolo aflu direct de la sursă tot ce vreau să știu. Dar câți oameni fac lucrul acesta? Mulți iau de bună ceea ce aud de la dumneavoastră, înțelegeți de ce am scris că sunteți periculos prin ceea ce spuneți?

Mă rog ca Dumnezeu să vă descătușeze din această închisoare a urii în care diavolul vă ține încă închis. Sunt sigur că mai sunt și alți creștini care se roagă ca nu numai dumneavoastră, dar toți oamenii să cunoască pe Dumnezeul cel adevărat. Iar Dumnezeul cel adevărat este dragoste, bunătate, blândețe, pace, bucurie, răbdare, facere de bine, credincioși, înfrânare a poftelor – Galateni 5:22.

Probabil că nu veți băga în seamă acest mesaj, mai ales că vine din pușcărie, însă eu am scris pentru că așa am simțit, nu am scris din ură, ci mai degrabă din dragoste, din dorința sinceră de a vă spune că drumul urii este un drum greșit și că există pericolul ca promovând acest drum să faceți și pe alții să meargă pe el.

Dumnezeu să vă binecuvânteze cu o minte și o inimă înțeleaptă!

Penitenciarul Botoșani                                                                                                26 decembrie 2016

22 de gânduri despre „{:ro}Mesaj din pușcărie pentru Becali{:}{:en}Message from jail for Becali{:}{:es}Mensaje de la cárcel por Becali{:}

  1. In episola lui Iacov 1:27 Cuvantul lui Dumnezeu ne arata care este religia curata. „Religia curata si neantinata, inaintea lui Dumnezeu, Tatal nostru, este sa cercetam pe orfani si pe vaduve in necazurile lor si sa ne pazim neintinati de lume.” Si tot in aceasta carte a Bibliei in cap.3;14-16. „Dar, daca aveti in inima voastra pizma amara si un duh de cearta, sa nu va laudati si sa nu mintiti impotriva adevarului. Intelepciunea aceasta nu vine de sus, ci este pamanteasca, fireasca, draceasca. Caci acolo unde este pizma si duh de cearta, este tulburare si tot felul de fapte rele.” O relatie cu Domnul Iisus Hristos se bazeaza pe ascultare de El si umblare in Lumina caci El este Lumina lumii. El, Iisus Hristos, te mantuieste, nu o religie, nu sfintii, nu traditia si alte ritualuri. Daca ne puteau mantui acestea nu mai trebuia sa trimita Dumnezeu din cer pe Domnul Iisus sa patimeasca din partea noastra atatea suferinte.

   Apreciază

 1. T0T ce a spus acest OM este CORECTdin punct de vedere al” CUVINTULUI LUI DUMNEZEU-BIBIBLIA sau- SFINTA SCRIPTURA” !!! EVANGHELIA dupa IOAN Cap.8:Versetele 30-36.

  Apreciază

 2. Am urmarit si eu mesajul lui Becali .Are o ravna fara pricepere clar.El e bine intentionat dar are sfatuitori rai.(preoti). Ei au o mai mare vina. Dar ei se folosesc de ignoranta lui si de banii lui.Pacat.

  Apreciază

 3. Frumos raspuns-si biblic,cuvitele sant scrise cu mare grija si fara ranchiuna si ura intre confesiuni.D-zeu din cer sa te elibereze cat mai repede si sa-I slujesti numai LUI.

  Apreciază

 4. Buna Ghita. Sunt oameni care nu inteleg ca facerea de bine trebuie sa fie facuta in asa fel ca nimeni altcineva sa nu stie. Da, e adevarat, castigi fani cand faci bine si te vede toata lumea, dar de aici se aduna si o mandrie proprie care mai mult dauneaza ca si in cazul domnului Becali. Ajunge la o statura in care Biblia e doar o unealta folosita pentru a face rau, in nici un caz bine. Dumnealui crede ca daca faci bine iti da dreptul sa te comporti cum vrei, caci o sa fii iertat sau bine-primit de fani. Sunt oameni care nu citesc in intregime ci doar contexte care li se par ca le sustin ideile.
  Tu tine-te de ceea ce faci Ghita caci faci bine. Dumnezeu sa te ajute in fiecare zi.

  Apreciază

  1. Atat am putut aproba sa fie public din mesajul tau publicat pe acest blog, restul a fost editat pentru ca sunt cuvinte care sunt in contradictie cu Biblia si cu Adevarul prezentat de Hristos.
   Cred ca ai erori grave de a percepe Cuvantul lui Dumnezeu… daca privim in Biserica Primara, cat timp le-a trebuit ucenicilor lui Hristos – apostolilor – pentru a face lucrari mari?
   Marea Trimitere – din Matei 28:19-20 și Marcu 16:15-18 – responsabilizeaza pe fiecare crestin la a vesti Evanghelia si la formarea de ucenici pentru Domnul, iar Hristos promite semne mari!
   Ghita Ignat a prezentat cu sinceritate Evanghelia in Penitenciarul Botosani! Rezultatul? S-a format o noua Biserica acolo. S-au organizat doua evenimente (in martie si septembrie 2016) pentru a se oficia botezuri in apa: 19 persoane s-au impacat cu Dumnezeu si au incheiat legamant cu Dumnezeu acolo! Acesti frati in fiecare zi se intalnesc la rugaciune la ora 16:00.
   Pot sa te asigur ca ce ai scris aici nu a fost sub calauzirea Duhului Sfant, ci probabil sub influenta celuilalt stapan. Te rog sa nu mai oferi astfel de sfaturi nici unui credincios, pt ca astfel vei face lucrarea celui rau… anumite analogii nu pot fi aplicate in sfera spirituala. Dumnezeu sa te lumineze!

   Pt ca Ghita Ignat nu are acces la internet, nici la acest blog, te informez ca stai de vorba totusi cu un frate in credinta!
   Administrator Blog!

   Apreciază

   1. Binenteles ucenicii au facut minuni dupa ce au fost botezati cu botezul de sus..uitati-va de pida la Petru… […] Oare fiecare Crestin are responsabilitatea asta?

    Apreciază

   2. Alex Toma,
    Da, potrivit invataturii Scripturii fiecare credincios are datoria de-a transmite Vestea Buna! In Luca 9 oare ucenicii aveau botezul despre care vorbesti? Totusi, rezultatul este in versetul 6: „ei au plecat si au mers din sat in sat, propovaduind Evanghelia si savarsind pretutindeni tamaduiri”. Iar daca mergem in capitolul urmator, in capitolul 10, versetul 17 ne spune: „cei saptezeci s-au intors plini de bucurie si au zis: „Doamne, chiar si dracii ne sunt supusi in Numele Tau”. Asadar, toti acesti 70 aveau sau nu aveau ceea ce ceri de la altii? O alta eroare pe care o faci si pentru a o corecta iti spun: in sens biblic, crestin si ucenic al lui Hristos este acelasi lucru! In Faptele Apostolilor 11:26 ni se spune: „Pentru întâia dată, ucenicilor li s-a dat numele de creştini în Antiohia.” Cred ca este destul de clar!
    Ai vreo baza biblica pentru ceea ce transmiti? Sau am impresia ca incerci sa-ti justifici atitudinea de pasivitate prin ideea ca trebuie sa cresti spiritual? Cresterea spirituala nu are loc decat in contextul slujirii, adica daca il slujesti pe Dumnezeu vei creste spiritual si vei primi daruri spirituale, insa daca ai o atitudine pasiva nu vei primi nimic. Primii crestini imediat dupa ce se converteau spuneau si altora despre Hristos, astfel s-a raspandit crestinismul peste tot in lume.

    Administrator blog

    Apreciază

   3. Alexa Toma,
    Daca ai fi citit cu atentie articolul ai fi observat ca Ghita Ignat a prezentat adevarul foarte echilibrat si cu o atitudine de smerenie.
    Becali este o persoana publica, care a exprimat public anumite lucruri de credinta crestina. Orice crestin adevarat care este treaz si vegheator va lua atitudine public fata de astfel de afirmatii. De aceea, Ghita este de felicitat pentru ca este vigilent si a demontat cateva afirmatii nepotrivite cu Scriptura! Noi suntem „sarea pamantului” si dupa cum sarea are rolul de a opri alterarea unor alimente, mai ales pe timp de iarna, tot astfel un crestin trebuie sa opreasca alterarea lumii prin proclamarea Adevarului!

    Administrator blog

    Apreciază

 5. Defapt asta e si ideea!: sa nu se cunoască deloc Scriptura! In primul rând Gigi becali nici măcar nu e crestin! E un iluminat care joaca teatru! E un om al diavolului in adevăratul sens! Iar fanii care il aud la televiOr „ii sorb” cuvintele .

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s