Ghiță Ignat: „Feeling” recunoscător!

Vreau să nu plictisesc pe nimeni de asta am să scriu doar câteva cuvinte despre sentimentul de mulțumire pe care îl trăiesc de când Dumnezeu mi-a schimbat viața.

Un sentiment care ar trebui să mă caracterizeze zilnic! De fapt, ar trebui să simt acea stare de mulțumire în fiecare clipă a vieții mele, așa ar trebui să fie, însă cu regret recunosc că lucrurile nu stau chiar așa.

Însă astăzi este una din acele zile când inima îmi este plină de recunoștință. Am început ziua trezindu-mă lângă soția și copiii mei. Apoi împreună am fost și am vizitat un muzeu. Ideea a aparținut Adrianei – a fost interesant.

După aceea ne-am oprit cu toții la o patiserie la care mâncam pe vremea când eram copii, atât eu cât și Adri. Am depănat amintiri acolo, le-am povestit copiilor cum atunci când ieșeam de la patinoar iarna și eram înghețați de frig, intram în acel loc și mâncam covrigi calzi… a fost din nou un timp fain.

După prânz m-a sunat un coleg de muncă și m-a întrebat dacă nu vreau să îl însoțesc la un timp de rugăciune, acolo m-am bucurat enorm. Ne-am rugat, Dumnezeu în bunătatea Sa ne-a vorbit, a fost extraordinar.Ghita Ignat si Puiu Ursaciuc

Am ajuns acasă pe înserat, scumpa mea soție era încă în bucătărie, ne-a pregatit mâncare, mâncare bună tare, așa cum știe ea să facă. Am mai petrecut un timp cu copiii, apoi i-am pus la somn. Am rămas să-i povestesc lui Adri cât de minunat mi-a vorbit Domnul astăzi iar apoi plini de recunoștință i-am mulțumit împreună.

Nu sunt toate roz, sunt zile grele, grele la muncă, grele acasă, grele în general, însă acestea sunt mult prea neînsemnate pe lângă faptul că sunt în viață, pot să văd, pot să merg, pot să mănânc, pot să mă bucur, pot să mă antrenez, pot să merg la muncă, pot să îmi strâng în brațe pe cei dragi, pot face multe altele pe care alții nu le pot face.

Meditând la toate câte le pot, m-am gândit și m-am rugat pentru cei care nu pot. Sunt oameni care nu pot vorbi, auzi sau vedea, sunt oameni care și-ar dori să poată face un pas, am întâlnit un bărbat care stătea la pat de mulți ani, își dorea să poată mișca doar o mână pentru a fugări muștele care se așezau pe fața sa, din păcate era paralizat de la gât în jos.

Sunt oameni care își doresc o familie, din păcate nu o au, sunt oameni care își doresc sănătate, din pacate nu o au, sunt oameni care ar vinde tot ce au pentru o singură zi de viață în plus, din păcate nu se poate.

Sunt oameni persecutați pentru credința lor în Dumnezeu, sunt oameni închiși pe nedrept… citeam zilele trecute despre câteva sute de morți într-o localitate din Africa, oameni omorâți pe motiv că erau creștini.

Am un prieten drag care stă la pat, bolnav grav, fără vreo șansă să își revină, măcar că Dumnezeu face minuni, el așteaptă să plece la Domnul.

Un alt coleg de liceu mă sună după mulți ani și îmi zice că stă într-un scaun cu rotile pentru că în urma unui accident banal a căzut și și-a fracturat coloana vertebrală.

Prieteni și cunoscuți, oameni dragi care au trecut din viață cât ai clipi din ochi, oameni scumpi care aveau încă mult de trăit s-au stins mult prea devreme…

Mesajul meu e simplu: te-ai trezit astăzi de dimineață, ești încă în viață, încă respiri. Dacă da, ai toate motivele să ai o inimă mulțumitoare înaintea lui Dumnezeu.

Lasă banii, lasă funcția, lasă-le pe toate, ca iarba de pe câmp suntem cu toții… sunt pline cimitirele cu oameni care au fost odată puternici, bogați, deștepți sau în funcții înalte. În cele din urmă cu toții ajungem în fața scaunului de judecată a lui Dumnezeu.

Bucură-te că Dumnezeu ți-a mai dat o zi de viață, o zi în care mai poți să te împaci cu El, o zi în care îți poți face mult bine printr-o dorință sinceră de a-L cunoaște pe El mai mult.

Biblia zice că „Toate zilele celui nenorocit sunt rele, dar cel cu inima mulțumită are un ospăț necurmat.”

Un ospăț necurmat… cine nu și-ar dori așa ceva? Vreau să te încurajez să începi să devii un om mulțumit – mulțumit de familia pe care o ai, mulțumită de soțul tău, mulțumit de soția ta, de copiii tăi, de traiul si starea pe care Dumnezeu îngăduie să le ai.

Îți mulțumesc că ai citit aceste rânduri, fii binecuvântat!!!

Un gând despre „Ghiță Ignat: „Feeling” recunoscător!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s